Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Summer 2019: Ung mittback provtränar med ÖSK

ÖSK har tagit in en 19-årig mittback på en tvådagars provträning. Det skriver NA idag. Det låter lite märkligt för är det något det inte är brist på i klubben för tillfället så är det just unga lovande mittbackar. ÖSK har allt att döma fått ett erbjudande att ”titta” på honom och tyckte att han var tillräckligt intressant för att tas till Örebro några dagar.

Fuseine Rashid är född i Ghana, men kom relativt tidigt till Sverige. NA skriver att det var år 2014, men det borde ha varit ännu tidigare. Han har nämligen redan hunnit bli svensk medborgare och för det krävs det väl att man varit skriven minst fem år i landet. Det har han dock inte hunnit vara om han kom år 2014, eftersom han bott i England under de två senaste åren.

I England tillhörde han Championshipklubben Derbys akademi. Innan dess var hans klubbadress AFC Eskilstuna (fast de var då ännu inte i Eskilstuna och hette AFC United).

Här har jag faktiskt svårt att förstå hur ÖSK tänker, även om det handlar om en ung till synes lovande spelare. Som dock inte alla har samma meriter som Helmer Andersson eller Niclas Bergmark. Vad jag kunnat se har Rashid inte en enda pojklandskamp på sin meritlista medan Helmer och Niclas har stamplatser i sina respektive landslag. ÖSK har onekligen haft och kommer säkert att fortsätta att ha en hel del problem med att i höst besätta mittbacksplatserna. Men då är det knappast en spelare med Rashids profil man behöver utan någon som är äldre och mer erfaren.

För Rahids del handlar det väl i första hand om att få lite publicitet. När väl NA skrivit om spelaren och provspelet tas informationen upp på de flesta fotbollsinriktade webbsajter. Så nu vet alla i fotbollssverige att han existerar och att han söker en klubb. Vilket väl ingen förutom AFC Eskilstuna kände till tidigare Om ens de gjorde det – det har ju bytts folk rätt flitigt i den klubben.

NA: 19-årig mittbackstalang provtränar med ÖSK – meriter från Championshipklubb

AFC Eskilstuna (2016): Ny ungdomsspelare till Derby County FC

Spelarstatistik från Transfermarkt.com.

Inte något speciellt anmärkningsvärt här. Han har spelat regelbundet i U18 laget (som 18-åring). Fick ingen fortsättning då hans nuvarande kontrakt gick ut. Ansågs väl inte tillräckligt lovande för att man skulle behålla honom. Men ok, konkurrensen i de engelska ungdomsakademierna är hård. Hans spel i U23-laget inskränker sig till två inhopp på sammanlagt 28 minuter.


190717. Axel Kjäll meddelar via NA, att man inte går vidare med honom.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.