ÖSK Söder Dam: Tungt tapp mot Hässelby

Jonas Ask verkar ha full koll på Matchens Lirare Anna Meijer.

Lite eller kanske till och med rätt så onödigt missade ÖSK Söders damer möjligheten att lägga ytterligare lite distans mellan sig och nedflyttningsstrecket. I en match mellan två på det hela taget jämbördiga lag på GPP IP var gästerna från Hässelby betydligt vassare då vankades en målchans. Söder å sin sida hade väldigt svårt att få målchanserna att bli mer än just chanser – i bästa fall.

Gästerna tog ledningen redan i den femte minuten efter en klassisk snett-inåt-bakåt passning till Lina Hedkvist, vars skott hittade ena krysset. Var det där hon siktade var det riktigt bra gjort – annars var det väl mest tur.

Nåja, underlägen är till för att utjämnas och det gjorde Söder även genom vårens speciella målgörare Sara Sandberg. Sara kom fri till vänster och hennes skott hittade in vid bortre. Om det var där hon siktade var det skickligt, annars var det väl mest tur. Med tanke på en del missade möjligheter senare i matchen lutar jag åt det senare alternativet.

Därefter stod det väl och vägde tills det var 5 minuter kvar av halvleken. Det hela började med en felaktigt dömd frispark (det var Söder som skulle ha haft den) vid mittlinjen. Så småningom blev det en hörna som Isabell Roll kraftfullt nickade in vid bortre. Det kraftfulla var väl inte så mycket själva nicken utan satsning och inställning. ”Hon nickade visst in den med näsan” var det någon som trodde. Om detta stämde vet jag inte, men visst var det en helhjärtad satsning.

Matchen avgjordes sedan på sätt och vis i inledningen av den andra halvleken. Hässelby använde Sandra Alexandersson som en väldigt ensam ensamanfallare. Alla bollar mot Sandra var väl deras huvudsakliga anfallstaktik. En gång lyckades det hundraprocentigt. Alexandersson fick kontroll på bollen och drog några kvarvarande hemmaförsvarare samt Lisa Davidsson i Söders mål.

Efter 1-3 målet kändes det väl inte som om Söder hade så mycket extra att lägga i vågskålen. Sara Sandberg var på väg att komma fri eller var till och med fri några gånger, men den verkliga killerinstinkten hade lämnat för dagen. Så det blev till slut en rätt sur och rätt onödig poängförlust mot ett lag som inte var nämnvärt bättre men som var betydligt bättre på att ta vara på sina målchanser.

Emma Salomonsson kom till GPP IP som lagkapten. Tyvärr var det i fel lag.

Priset som matchens lirare i de båda lagen gick till Anna Meijer i Söder och till den före detta Söder-spelaren Emma Salomonsson som bar kaptensbindeln hos gästerna.

ÖSK Söder Dam: Förlust hemma på Grönpepparparken

05. 0-1 Lina Hedkvist
11. 1-1 Sara Sandberg
40. 1-2 Isabell Roll (nick)
52. 1-3 Sandra Alexandersson
58. Spelarbyte: Agnes Andersson (ut), Olivia Puhls (in)
61. Spelarbyte Hässelby: Okänd spelare (ut), Emelie Edlund (in)
65. Varning Moa Arlebo
77. Spelarbyte: Wilma Franssila (ut) Jenny Börjesson (in)
80. Spelarbyte Hässelby: Ella Sonnelid (ut) Sarah Abelin (in)

Ersättare: Olivia Puhls (58), Jenny Börjesson (77) och Antonia Jalkinger

Tre matcher återstår nu innan det blir fotbollssemester och på två av dem kan man nog sätta epitetet sexpoängare.

2019-06-23 15:00 Div 1 Södra Svealand, damer Täby FK – Örebro SK Söder
2019-06-30 16:00 Div 1 Södra Svealand, damer Enskede IK – Örebro SK Söder
Juli
2019-07-06 13:00 Div 1 Södra Svealand, damer Örebro SK Söder – Södersnäckornas BK