Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U19: Stark slutforcering gav oavgjort.

När ÖSK U19 tog emot IFK Norrköping på Pingstafton var det två lag med skilda målsättningar som möttes. För hemmalaget stod det redan klart att det till hösten blir spel i nedflyttningsserien. För gästerna från Norrköping var kampen kring slutspelsstrecket högst påtaglig. De var i skriande behov av vinst för att kunna förbättra sitt läge.

Snabb tvåmålsledning för överlägsna gäster.
Det hela såg länge ut att gå Norrköpings väg. Tack vare två (relativt) snabba mål i första halvlek tog de en till synes säker ledning och frågan var väl närmast om de skulle hinna med att göra ett tredje innan halvtidsvilan.

Norrköping inledde sedan andra halvlek riktigt starkt och det tredje baklängesmålet hängde verkligen i luften. I den 47:e minuten har de ett skott i stolpen. Mycket närmare än så kommer man inte. Frågan var närmast hur länge ÖSK skulle kunna stå emot. Men hemmalaget lyckades ändå på något sätt slingra sig ur det grepp som Norrköping kopplat.

Slutforceringen gav poäng.
När sedan Odilon Sangwa efter en dryg timme reducerade till 1-2 på ett inspel (eller om det var ett skottförsök) från Nadir Ayeva var det plötsligt match igen. Odilon fick med sig boll, målvakt och en försvarare in i Norrköpingsmålet.

Rickard Torstensson gjorde sedan allt han kunde för att öka trycket. Spelare flyttades fram och med fem minuter kvar tillgrep han dessutom det klassiska draget att sätta en lång mittback som anfallare. Ett lyckat drag skulle det visa sig, eftersom det var Olle Brorsson som till slut lyckades kvittera. Dock inte med ett nickmål utan genom en klockren volleyträff på Jonathan Raschs inspel. Sedan hann faktiskt Norrköping bränna en riktigt bra chans i slutminuterna innan Salko Basic signalerade att matchen var slut. ÖSK kämpade till slut till sig en poäng och Norrköping förlorade två. Bra för moralen dessutom att kunna kämpa sig till ett mål på det viset.

Efter en svag inledande timme tog ÖSK över matchbilden och lyckades till slut utjämna den till synes redan förlorade matchen. Bra insatser av Gustav Leijon I ÖSK-målet och de två mittbackarna Nicklas Bergmark och Olle Brorsson som kompletterar varandra bra. Även spelarna på det centrala mittfältet bör ha varit nöjda med sina insatser. Under slutforceringen byttes David Kanto (-03) in (då Anton Ingves flyttades upp i anfallet) och han skötte sig riktigt bra.

Torstensson nöjd men missnöjd.
Rickard Torstensson var trots den räddade poängen kritisk till det egna lagets prestation. ”Det här var nog en av våra sämre prestationer, speciellt i första halvlek. Den här gången förtjänade vi faktiskt inte ett kryss. Men vi är bra tränade verkar det som, eftersom vi så ofta vinner andra halvlek. Men precis som A-laget har vi svårt att komma igång”.

Matchfakta.
08. 0-1 David Burubwa
26. 0-2 Markus Uppling
34. Varning Nadir Ayeva
56. Varning Lucas Parkedal Stenfelt
66. 1-2 Odilon Sangwa (Nadir Ayeva)
67. Spelarbyte: Odilon Sangwa ut, David Kanto (-03) in
73. Spelarbyte: Adam Lindström ut, Gabriel Rasimovic (-03) in
80. Spelarbyte: Nadir Ayeva ut, Odilon Sangwa in (igen)
88. 2-2 Olle Brorsson (Jonathan Rasch)

Laguppställning.
Gustav Leijon
Lucas Parkedal Stenfelt, Niclas Bergmark, Olle Brorsson, William Björnsson
Jonathan Rasch, Anton Ingves (k), Malcolm Stolt, Adam Lindström
Nadir Ayeva, Odilon Sangwa
Avbytare: Simon Gustafsson (mv), David Kanto, Gabriel Rasimovic och Martin Trinh

Anm. 02:orna Joel Andersson Segerlind, Noel Milleskog och Herman Ragnarsson var på SvFF:s Bosöläger. Aklam Mutebi var gulkortsavstängd , Oscar Lennerskog är på väg bort från Örebro efter att ha tagit studenten. Adam Bark och Helmer Andersson har A-lagssemester. A-lagets Dennis Collander verkar fortfarande vara skadad.

Två matcher återstår nu av vårsäsongen.

2019-06-15 13:00 P19 Allsvenskan Norra – vår Assyriska FF – Örebro SK FK
2019-06-19 18:00 P19 Allsvenskan Norra – vår Örebro SK FK – IFK Lidingö FK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.