ÖSK Söder Dam: Lite säkrare mark

Matchvinnare för ÖSK Söder Dam. Anna Meijer gjorde det mål som betydde mest. Bilden är dock från augusti 2017 och matchen mot Orust FC, då Söderdamerna spelade 1-1.

Efter en trevande säsongsinledning har ÖSK Söders damer fått lite bättre ordning på spelet och därmed också tagit sig upp på halvsäker mark i serietabellen. I dag stod de för en tuff uppgift med en bortamatch mot Sätra SK. Till Stockholms södra förorter reste man med en uttunnad trupp. Man hade bara två avbytare med sig utöver de 11 spelare som startade matchen. Tätt matchande samt studentfirande skulle kunna vara anledningen till den ovanligt begränsade matchtruppen.

Men det gick bra ändå – om än med ett nödrop. I en ovanligt svängig första halvlek stod det 3-3 efter 34 minuter. Då hade Söder haft ledningen två gånger och dessutom hämtat ikapp ett 2-3 underläge. Målfabrikationen bedarrade i andra halvlek, men vad gjorde det när det var Söders Anna Meijer som gjorde det matchavgörande fjärde målet.

Sätras samtliga tre mål gjordes av Edina Begovic. Ett namn som låter svagt bekant. Jodå, det var hon som öste in mål för IFK Nyköping, då de spelade i samma serie som ÖSK Söder för några år sedan. Men vad räcker tre mål till när Söder gjorde fyra. Fast jag tycker ju, att Söder borde ha haft lite bättre koll på henne. Fast det kanske de fick efter 34 minuter. Efter det syns hennes namn inte mer i matchprotokollet.

34. 3-3 Josefine Zandén
43. Spelarbyte Sätra: Hedda Ejnarsson (ut), Emma Granström Olofsson (in)
65. Spelarbyte: Maja Fagerholm (ut), Antonia Jalkinger (in)
82. Spelarbyte Sätra: Madeleine Hjort (ut), Arjana Nori (in)
84. 3-4 Anna Meijer
84. Varning Sätra Amanda Ebbesson
84. Spelarbyte: Ut Moa Arlebo, in Linnea Wetterberg

På bänken satt bara Antonia Jalkinger och Linnea Wtterberg. (Tack för att ni var med).

Återstående matcher innan det blir semesteruppehåll.

2019-06-12 19:00 Matchen avbruten p.g.a. vädret. Matchen beslutas av TK att återupptas den 12 juni. Myresjöhus cup damer, Cupspel IFK Hallsberg FK – Örebro SK Söder
2019-06-15 14:00 Div 1 Södra Svealand, damer Örebro SK Söder – Hässelby SK FF
2019-06-23 15:00 Div 1 Södra Svealand, damer Täby FK – Örebro SK Söder
2019-06-30 16:00 Div 1 Södra Svealand, damer Enskede IK – Örebro SK Söder
Juli
2019-07-06 13:00 Div 1 Södra Svealand, damer Örebro SK Söder – Södersnäckornas BK