Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

DM- och Cupmatcher

Svenska Cupen, herr.
Allt flyter än så länge för ÖSKs del. Herrarna håller just nu på att avgöra omgång 1. Den skall vara klar den 2 juli. Därefter lottas omgång två i vilken lagen från Allsvenskan och Superettan kommer med. De matcherna skall spelas den 21 eller 22 augusti.

Svenska Cupen Dam, omgång 2.
ÖSK Söders damer kommer som vanligt att få möta Rävåsens IK. Det blir ju nästan alltid så. Anledningen är att den andra omgången inte lottas utan pusslas ihop så att resorna skall bli så korta som möjligt.

I år är det ÖSK Söder som får hemmaplansfördelen. Klubbarna har redan kommit överens om att tisdagen den 6:e augusti är en bra dag för den här matchen. Samt att 19:00 är en bra tid.

Mindre bra är att ÖSK U21 har en hemmamatch samma kväll (mot Väserås SK kl. 18:00).

Myresjöhus cup, herrar.
ÖSK kommer att möta kumlalaget Stene IF i en av åttondelsfinalerna. Något datum verkar inte vara bestämt än, men det borde väl bli innan Allsvenskan börjar spelas igen.

Myresjöhus cup, damer.
Båda semfinalerna som skulle ha avgjorts den 22 maj fick lov att avbrytas på grund av otjänligt väder. ÖSK Söder och IFK Hallsberg är nu överens om att den 12 juni är en bra dag för ett nytt försök att avgöra vem som skall få spela finalen. Matchen spelas på Allévallen i Hallsberg med avspark kl. 19:00.

Junior-DM (herrar).
Det är bara tre anmälda lag. Forward och Karlslund möts i den enda semifinalen och segraren ställs sedan mot ÖSK. Matcherna spelas i höst.

Junior-DM (damer).
Det är bara två anmälda lag. Mötet mellan ÖSK och Rynninge blir därmed final. Preliminärt tidsatt till första september.

P16.
ÖSK, Forward och Karlslund står alla över kvartsfinalen. Forward och ÖSK möts i en av semifinalerna. I den andra ställs Karlslund mot segraren i kvartsfinalen mellan Adolfsberg IK och Vivalla SK.

F16.
ÖSK är redan klara för finalen. Där får de möta segraren i matchen mellan Rynninge och kombinationslaget IFK Hallsberg/Pålsboda/Sköllersta.

P14 och F14.
Det finns inget publicerat om dessa DM-klasser. Oklart för min del vad detta kan bero på.

Anmärkning.
Det är väldigt tunt med deltagande lag i ungdomens DM-klasser. Kanske tycker de klubbar som skulle kunna ha lag med på pojksidan att det inte är lönt eftersom klasskillnaden mot de tre akademiklubbarna ÖSK, Forward och Karlslund är alltför stor. Men jag kan inte låta bli att tycka att KIF Örebro och Adolfsberg på flicksidan borde vara representerade i klasserna för F16 och damjuniorer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.