Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

ÖSK Söder Dam: Streckmatch


Resultaten gick väl inte riktigt söderdamernas väg i den förra omgången. Trots en stark etta inhämtad i Södertälje åkte laget ner under nedflyttningsstrecket på grund av att Triangeln vann mot Hässelby.

Vad är då bättre än att direkt få en möjlighet att rätta till sakernas tillstånd. Idag möts nämligen just ÖSK Söder Dam och triangellaget från Eskilstuna på Grönpepparparkens något ojämna gräsytor. En seger för endera laget skulle betyda mycket för deras respektive kamp mot det nedre strecket.

Söder kommer till match med vad som i alla fall på papperet ser ut som en stark matchtrupp.
Matchtrupp (16 spelare): Lisa Davidsson (mv), Agnes Andersson, Wilma Moberg, Alexandra Laini Bovellan, Wilma Franssila, Moa Arlebo, Alma Stridh, Isabelle Fredriksson, Anna Meijer, Sara Sandberg, Olivia Puhls, Josefine Zandén, Caroline Zandén, Emma Tivemo, Antonia Jalkinger och Linnéa Wetterberg.

Dagens motståndare utmärker sig framför allt genom att vara väldigt målsnåla. Både bakåt och framåt. De har bara släppt in 10 mål på sina 6 matcher så här långt in i serien. På det ligger de faktiskt fyra i rankingen minst insläppta mål efter den till synes ointagliga tättrion med Älvsjö, Telge och Sätra. Så far så good.

Mindre bra är dock att de bara gjort fyra och med det klena utbytet för anfallsspelet ligger de klart sist. Näst sämsta lag (som är Enskede) har gjort 8 – dubbelt så många. Fast som ett litet varningstecken. De gjorde hälften av sina mål (alltså två stycken) i den senaste omgången då de mötte Hässelby . Som måljämförelse kan nämnas att Söders Damer har målskillnaden 13-18.

ÖSK Söder Dam: Hemmamatch igen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.