Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Inga planer på ljusare arena (för tillfället)

NA har i dagarna skrivit om det faktum, att ÖSK och KIF Örebro inte har beviljats någon UEFA-licens för Behrn Arena. Jag skrev om detta den 10 maj. Anledningen är att belysning inte uppfyller UEFA:s krav på belysningsjämnhet (eller något åt det hållet).

Tidningen har sedan följt upp saken med Örebroportens VD Jeanette Berggren, som anger att det för tillfället inte finns några planer på en ytterligare investering i belysningen på Behrn Arena så att denna klarar de krav som UEFA ställer.

Det kan hon göra med rätt gott samveta eftersom det inte är aktuellt med UEFA-spel i år och inte lär bli det nästa år heller, trots ÖSKs ambitiösa förhoppningar. För att ett behov skall uppstå till nästa år krävs nämligen att ÖSK placerar sig som sämst trea eller att KIF Örebro blir tvåa eller vinner damallsvenskan. Ingendera lär hända i år. Det enda som skulle kunna ställa till det nästa år är en cupseger för något av lagen. KIF Örebro har ju faktiskt klarat detta en gång, men då med ett starkare lag än vad de förfogar över idag.

En realistiskt lagd närking räknar nog inte heller med någon topptre resp topptvå placering nästa år, vilket innebär att det inte kommer att finnas något uppgraderingsbehov år 2021 heller.

Så VD Berggren kan med gott samvete säga att några förbättringsplaner inte föreligger i dagsläget utan att vara rädd för att ha trampat på någon öm fotbollstå. Belysningsfrågan tar man itu med då/om den blir aktuell.
– Ja det är väl självklart. Det har dom i sitt kontrakt, kommenterar Berggren.

Bra ändå, tycker jag att ÖSK aktualiserat frågan genom sin ansökan. För nu vet alla och speciellt Örebroporten vad som gäller.

NA (Betalvägg): Domen: Uefa underkänner Behrn arena – ÖSK kan tvingas spela hemmamatcher på bortaplan
NA (Betalvägg): Örebroporten har inga planer på att byta ut belysningen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.