Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Frågetecken för Björnqvist och Björkman

Både Daniel Björnqvist och Daniel Björkman fick i gårdagsmatchen lov att lämna Jämtkraft Arena oplanerat och alldeles för tidigt. Björnqvist efter en knäskada och Björkman efter en smäll mot huvudet.

Idag kom den första lägesrapporten via NA, men efter den är väl ingen speciellt mycket klokare. Det är alldeles för tidigt för att man skall kunna dra några långtgående slutsatser om hur allvarliga skadorna är. Det enda man än så länge kan konstatera är att det inte är bra.

Daniel Björqvist knä är svullet och ömt och han har därför ej kunnat undersökas på allvar. Det kan handla om i princip vad som helst – från ett uttänjt ledband till ett avslitet korsband och allt däremellan.

För Daniel Björkmans del kommer man att använda sig av den så kallade hjärntrappan där man successivt ökar belastningen. Eftersom han tidigare drabbats av en hjärnskakning – även om det var ett bra tag sedan under hans tid i Brage – så kommer man nog att vara extra försiktig då man ökar belastningen.

Ingen av dem lär vara tillgängliga för vare sig hemmamatchen på måndag mot IK Sirius eller bortamatchen mot IFK Göteborg den 1:a juni. Tur i oturen är det på sätt och vis att det är bara dessa två matcher som återstår innan Allsvenskan gör ett uppehåll under i princip hela juni månad.

NA. (Betalvägg): Stor osäkerhet runt nya skadorna i ÖSK:s backlinje

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.