Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Fair Play – ÖSK i topp

SvFF redovisar i år vad de kallar lagens Fair-play poäng. Riktigt vad detta innebär har man inte gått in på närmare. För ÖSKs del innebär det att laget med sina 10 poäng antingen är väldigt bra eller ligger allra sist.

SvFF: Allsvenskan, herrar

Jag har försökt googla mig fram till en förklaring om vad detta innebär, men det är klent med uppgifterna. Jag har inte funnit något alls hos SvFF, men de kan ju i och för sig ha gömt undan uppgiften på något bra ställe. Deras webbplats utmärker sig ju inte direkt för transparens eller tydlighet.

Hos Transfermarkt har jag dock hittat en sammanställning över hur poängen räknats fram för de allsvenska lagen. Av denna kan man nog sluta sig till att ÖSKs placeras som nummer 1. Alltså som det justaste alternativt mesigaste laget efter 10 omgångar.

”Förr i tiden” innebar en topplacering i Fair Play ligan att ett lag kunde få en gratisplats UEFA:s Europacup. Så är det inte längre. I stället delas det ut något slags penningpris som sedan fotbollsförbundet fördelar vidare på oklara grunder. Pengarna skall fördelas på både elit- och breddfotboll samt till herrar och damer. Så det blir väl typ några tior till ÖSK om Sverige vinner Fair Play ligan och om ÖSK behåller sin topp- (alternativt botten-) placering.

Fotbollskanalen: Pengar i stället för EL-platser

Det om detta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.