Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U16: Svartvit vinst i Örebroderby

ÖSK stod som vinnare i gårdagens match på Behrn Arena då Sportklubben mötte BK Forward. Segersiffrorna blev rätt beskedliga 2-0 efter det att Robin Damström och Adi Fisic gjort ÖSKs mål i första resp. andra halvlek.

De här matcherna mot Forward betyder en hel del och ÖSK hade satt ihop vad som väl nästan var deras starkaste lag för dagen (ingen Madadi dock). Alfie Göransson, som oftast förekommer i U17 och ibland även i U19, hade kallats hem och placerats som mittback. En lyx som laget kunde kosta på sig eftersom den duktiga mittfältsduon David Kanto och Viggo Svedin klarar mittfältsjobbet på ett utmärkt sätt.

För ett antal år sedan innebar P16-matcherna mot BKF Forward mer eller mindre säkra förluster för de svartvita. Men tiderna har förändrats och numera är det ÖSK som oftast har övertaget då lagen möts. Gårdagens match var inget undantag. Det verkade till och med som om spelarna själva kände så eftersom laget aldrig presterade på sin högsta nivå. Det var alldeles för många felpassningar och försök till lite väl komplicerade dribblingar och passningskombinationer för att man skall vara helt nöjd. Något som utnyttjades av Forward vid några tillfällen. Men antingen tog ÖSKs utmärkta målvakt Emil Blomberg hand om bollen eller så var avsluten helt enkelt inte bra nog. Oftast det sistnämnda.

ÖSK tog ledningen redan i den 11:e minuten. Filip Lundqvist slog en frispark från kanten som Forward inte kunde rensa bort. I röran fick Robin Damström en fot på bollen och ÖSK ledningen. Matchens andra mål svarade den just inbytte Adi Fisic för. Han fick en genomskärande passning i djupled (Kanto eller Svedin) och kom fri mot mål rakt framifrån. Måvakten hade händerna på bollen men inte tillräckligt mycket, så bollen rullade sakta, sakta i mål vid ena stolproten.

Matchfakta.
11. 1-0 Robin Damström
12. Varning Emanuel Hannason
22. Varning BKF Edin Ahmic
44. Varning BKF Elias Edberger
54. Varning Alfie Göransson
61. Spelarbyte Adam Burman in, Emanuel Hannason ut
62. Spelarbyte Adi Fisic in, Robin Damström ut
63. 2-0 Adi Fisic
64. Spelarbyte Amin Gorgol in, Elton Wallberg ut
73. Spelarbyte Jesper Pettersson in, Filip Lundström ut
73. Spelarbyte Elia Wäcklén in, Alfie Göransson ut
83. Spelarbyte Charlie Ring in, Christian Kaya ut
90. Spelarbyte Alfie Göransson in, David Widstrand ut

Laguppställning.
Emil Blomberg
Emanuel Hannason (61), Alfie Göransson (ut 73, in 90), David Widstrand (k, 90), Christian Kaya (83)
Filip Lundqvist (73), Viggo Svedin, David Kanto, Elton Vallberg (64)
Robin Damström (62), Benjamin Eriksson Ringström
Avbytare: Adam Burman (61), Adi Fisic (62), Amin Gorgol (64), Jesper Pettersson (73), Elias Wäcklén (73), Charlie Ring (83) och Theo Eriksson (mv)

ÖSK U16 är för tillfället ÖSKs mest framgångsrika akademilag.

Återstående vårmatcher för laget.

2019-05-25 16:45 P16 Nationell Grupp 4 IFK Haninge – Örebro SK FK
2019-05-30 19:30 P16 Nationell Grupp 4 Örebro SK FK – IFK Norrköping FK
Juni
2019-06-08 13:00 P16 Nationell Grupp 4 IK Sleipner – Örebro SK FK
2019-06-15 13:00 P16 Nationell Grupp 4 Örebro SK FK – IFK Nyköping
2019-06-19 19:30 P16 Nationell Grupp 4 Karlslunds IF HFK – Örebro SK FK

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.