Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

ÖSK Söder herr: Färdigspelat i cupen

ÖSK Söders herrar tog i förrgår (som var en måndag) emot Lillån FK på GPP IP för en match i Myresjöhus cup (Senior-DM). På spel stod ett avancemang till cupens åttondelsfinal. Det finns väl (inbillar jag mig) en del saker som lockar med cupen. Gruppspelsmatcherna före den egentliga fotbollssäsongen uppskattas nog av de flesta. Det ger en möjlighet att spela tävlingsmatcher innan seriespelet börjar.

Beroende på hur cuplottningen utfallit ser en del lag möjligheten att få möta ÖSK:s A-lag. ÖSK har på senare år valt att komma med starka lag till DM-matcherna, vilket säkert lockar publik och genererar en hel del extra kronor till klubbkassorna – kanske främst då för landsortslagen. Cupmatcherna brukar ju ha ett drag av folkfest över sig trots att hemmafavoriterna i allmänhet får finna sig att mötet med ÖSK också blir slutet på årets cupresa.

Men för övriga lag ger nog inte cupen så värst mycket efter gruppspelet. Det blir ytterligare en eller flera matcher som skall passas in i ett spelprogram som redan är intensivt vid den här tiden på året.

Söder mötte alltså div 4-laget Lillån i en match vars resultat de förmodligen var rätt nöjda med. Trots att det till slut blev förlust lyckades de med hjälp av bonusstraffen hålla gästerna stången fram tills dess att de 90 minuterna var avspelade och klara. Straffsparksläggningen vanns sedan av Lillån. Söder kan alltså i fortsättningen koncentrera sig på att seriespelet. Bra så.

Matchfakta.
08. Varning Alexander Lienius
46. 1-0 Nils Ränkeskog (bonusstraff)
58. Varning Mark Toma
58. 1-1 Senad Berisha (straff)
83. Varning Lillån Oscar Lado

Straffläggning.
90. 1-2 Senad Berisha (straff)
90. 2-2 Mark Toma (straff)
90. 2-3 Philip Ringbom (straff)
90. 3-3 Anton Idmar (straff)
90. 3-4 Emil Fors (straff)
90. 4-4 Christoffer Skoog (straff)
90. 4-5 Sam Naderi (straff)
90. 5-5 Vincenzo Altilia (straff)
90. 5-6 Albin Karlström (straff)

Matchtrupp: Anton Idmar, Eric Hernmyr, Anton Landenmark, Vincenzo Altilia, Alessandro Eni, Nils Ränkeskog, Blerton Mehmedi, Alexander Lienius, Pontus Lövgren, Marcus Laini Bovellan, Gabriel Eriksson, Carl Klefbom, Andreas Johansson, Christian Martinsson, Robert Josefsson, Mark Toma, Christoffer Skoog och Andreas Lundgren (målvakt och lagkapten).

Redan i morgon (som är en torsdag) spelar Söders herrar sin nästa match. Hemma på GPP IP tar de då emot SMÅ IF. Vi får väl hoppas att de hunnit återhämta sig efter Lillå-matchen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.