Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

ÖSK Söder Dam: Oj då – de spelar redan idag


Jag hade lagt in årets GPP-premiär för ÖSK Söders damer i morgon. Och upptäckte nu på morgonen att de spelar redan idag. Så bra då – då blir det ingen minikrock med ÖSKs allsvenska match mot Hammarby.

Äntligen alltså hemmapremiär på riktigt. Grönpepparparkens förmodligen inte helt jämna gräsplan väntar på ett spelsuget hemmalag och ett bortalag från Älvsjö, som väl inte riktigt vet vad som väntar dem. Det brukar ju ta lite tid innan GPP IPs gräsytor hunnit ikapp efter vinterns härjningar. Fast i år har man visst väntat någon eller till och med några veckor extra innan man börjat slita på underlaget. Hur som helst – GPP IP är hemmaplan och oftast hemmaborgen för ÖSK Söders damer och herrar.

Inledningen på årets seriespel har väl varit på sin höjd så där. En inledande knapp förlust och därefter två knappt oavgjorda resultat. I de två oavgjorda tog Söder ledningen, blev kvitterade och fick sedan stå emot anstormningar mot slutet i matcherna. Det positiva är dock att målskillnaden trots det klena poängutbytet inte är sämre än -1.

Till dagens match har Söder förhandsaviserat en i mitt tycke något starkare trupp med Moa Arlebo tillbaka efter en skada, säsongsdebut för Sophie Pettersson (?) och utomhusdebut för Söder för målvakten Kajsa Andersson. Den sistnämnda med fotbollsrötterna i Kumla lånades in under futsalsäsongen från Örebro Futsal Club. Tycke verkar ha uppstått och hon fortsätter alltså med Söder utomhus. Bra så, när både Stina Koskilampi och Lisa Davidsson väl är skadade.

ÖSK Söder Dam: Hemma på GPPIP!


Matchtrupp (16 spelare): Kajsa Andersson, Agnes Andersson, Wilma Moberg, Emma Pettersson, Wilma Franssila, Moa Arlebo, Sophie Pettersson, Isabelle Fredriksson, Anna Meijer, Jenny Börjesson, Olivia Puhls, Maja Fagerholm, Josefine Zandén, Caroline Zandén (k), Emma Tivemo och Antonia Jalkinger.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.