Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

ÖSK Söder Dam: Säsongspremiär

Inför årets seriepremiär är givetvis den stora frågan: Var står laget? För två år sedan stod laget inte tillräckligt stadigt för att hålla sig kvar på div 1-nivån. Förra året kunde laget om inte jogga så i alla fall ta hand om seriesegern i div 2 utan alltför stora åthävor. Går man obesegrade i seriespel under en hel säsong är man rätt så bra.

Nu är dock skillnaden i spelstyrka mellan div 2 och div 1 rätt stor, så även om vintern är överstånden med mer plus än minus i spelartruppen är frågan ändå än så länge obesvarad.

Frågan är dessutom om man kommer vara så värst mycket klokare när laget styr kosan hem från Stockholm i morgon kväll. Premiärmotståndarna från Södersnäckornas BK har gjort sig kända som laget som hellre spelar fotboll än tränar. Laget består (eller bestod i alla fall för några år sedan) huvudsakligen av ”gamla” elitspelare som trappat ner men som inte ville sluta helt. Under många år vann laget relativt enkelt sina div 2-serier för att sedan avstå från att gå upp.

Efter säsongen 2017 tog de dock steget och visade sig kunna prestera även på div 1-nivå, den ringa träningsmängden till trots. Placeringen blev en behaglig femte plats om än närmare nedflyttningsstrecket (11 poäng) än till seriesegrarna från BP (23 poäng). Fjolårets målskillnad 67-66 på 22 matcher säger nog en del av vad motståndarna kan vänta. BP som, för att ta ett exempel, vann serien gjorde 61 mål, men släppte å andra sidan bara in 16.

Till premiären har Söder kallat följande Matchtrupp: Lisa Davidsson (mv), Agnes Andersson, Wilma Moberg, Alexandra Laini Bovellan, Wilma Franssila, Moa Arlebo, Linnea Wetterberg, Anna Meijer, Jenny Börjesson, Olivia Puhls, Maja Fagerholm, Josefine Zandén, Caroline Zandén (k), Emma Tivemo och Antonia Jalkinger.

ÖSK Söder Dam: Startklara?
NA (Betalvägg): ÖSK Söder laddar för seriepremiär – nyckelordet är fart

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.