Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Winter 2018/19: Nu eller aldrig för Strandberg

Axel Kjäll hade redan hunnit stänga vinterfönstret men av allt att döma lämnat kvar en liten brasklapp i fönsterspringan. ”Vi följer alltid marknaden” brukade Magnus Sköldmark säga. Men det är ju sådant som sportchefer och värvningsansvariga alltid brukar säga. Om inte annat för att hålla hoppet vid liv hos supportrar och övriga intressenter.

Den här gången verkar det dock som om det fanns substans bakom orden. Aftonbladet meddelade i natt, att ÖSK och Malmö FF kommit överens om ett lån av anfallaren Carlos Strandberg. Närmare detaljer är ännu inte kända. Axel Kjäll ville heller inte i NA:s direktsändning säga mer än att han just för stunden inte kunde kommentera saken närmare. Vilket ju i och för sig brukar vara ett bra tecken på att någonting verkligen är på gång.

Strandberg kom fram tidigt som en fotbollstalang utöver det vanliga i BK Häcken. Han köptes av CSKA Moskva som dock inte hade någon användning för honom utan i tur och ordning lånade ut honom till FC Ural, AIK och belgiska KVC Westerlo. Via Club Brugge kom han sedan till Malmö FF, som väl inte heller riktigt lyckats få den före detta talangen att realisera sin potential.

Utlåningen till ÖSK (om nu uppgifterna stämmer) blir nog på sätt och vis hans sista chans att visa att han förtjänar en plats i startelvan i någon klubb högre upp i fotbollens näringskedja.

Aftonbladet: Bomben: Lånas ut till allsvenska konkurrent
NA (Betalvägg): Sillyskrällen: ÖSK har gjort klart med MFF:s stjärnanfallare
NA (Betalvägg): NA:s Fredrik Carlsson och Eric Fiedler om uppgifterna (video)
NA (Betalvägg): Axel Kjäll om ÖSK:s sista-minuten-värvning: ”Inget jag kan bekräfta, just nu” (video)
Svartvitt: Carlos Strandberg till ÖSK?

Carlos Strandbergs statistik från fotbolltransfers.com

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.