Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Winter 2018/19: Ranera till Gefle

Iu Ranera ser ju i alla fall glad ut över att ha fått ett nytt fotbollsjobb. Även om det är i Gävle.


Spanjoren Iu Ranera Grau, som gästspelade hos ÖSK under träningslägret i Dubai, har nu gjort klart med en ny klubb. Rätt överraskande (får man väl säga) blir det Gefle IF som han kommer att representera. Den tidigare elitklubben fick förra året lov att lämna Superettan och kommer i år att spela sina tävlingsmatcher mot bland annat de tre Örebrolagen i den norra div 1 serien.

Hur kunde det gå så här? Ja, det måste man onekligen fråga sig med tanke på spanjorens märkliga ”karriär” som fört honom från Barcelonas ungdomsakademi till Gavlevallen och Sveriges tredjedivision. Ja, han vill väl spela fotboll och det lär han ju inte kunna göra i Spanien eller något annat land som spelar höst-vår förrän till hösten. Då erbjuder Sverige ett av få möjliga alternativ vid den här tiden på året.

Spanska mittfältare är för tillfället populära i Sverige, så om han gör bra ifrån sig i Gefle bör det väl finnas en möjlighet att i alla fall ta steget till en klubb i Superettan i sommar.

Sedan kan man ju fråga sig hur Gefle som rimligen inte har någon speciellt bra ekonomi kan ha råd att ta in en spelare, som väl knappast kan hjälpa till med sin försörjning genom att dryga ut fotbollslönen med något annat arbete.

Å tredje sidan kan man fråga sig hur det kommer sig att Gefle, om de verkligen var i behov av en förstärkning på mittfältet, väntade så länge innan de tog in någon. En spelare som dessutom inte är i matchform och dras med diverse småkrämpor. Fick de ett erbjudande som de inte kunde tacka nej till?

NA. (Betalvägg): Provspelade med ÖSK i Dubai – nu är Ranera klar för division 1-klubb
Gefle IF: Iu Ranera klar för Gefle IF

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.