Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Winter 2018/19: Axel har redan stängt fönstret

Idag är det sista dagen för registrering av spelare inför allsvenskans vårsäsong. Det har droppat in en och annan spelare hos ÖSKs konkurrenter under de senaste dagarna. Men för ÖSKs del har det inte varit aktuellt med någon sista ansträngning att förstärka truppen ytterligare.

För Sportklubbens del stängdes fönstret av allt att döma redan när klubben gjort klart med Degerfors och Kevin Wright om en flytt över de Blå Bergen.

ÖSK har ju tidigare rätt ofta sagt att man är ute efter en mittback som komplement efter det att Fabio drabbades av sin knäskada. Men de planerna skrinlades alltså när Wright värvades.

Det kan ju ha berott på att pengarna tog slut. ÖSKs spelarbudget är begränsad och i och med att man fick lov att köpa loss Wright från Degerfors fanns det kanske inte tillräckligt mycket kvar för att det skulle räcka till en mittback.

Alternativt ansåg man att i och med Wright-rekryteringen kunde behovet av en extra mittback tillfredsställas genom Albin Granlund. Denne spelade ju också till höger i backlinjen mot Falkenberg. Fast Granlund har ju inte alls den profil som ÖSK tidigare sagt sig vara ute efter.

Hur som helst med det. Det är minst lika bra att spara på spelarbudgeten nu för att i stället ha mer kvar i sommar, då man förmodligen vet bättre vilken spelartyp som behövs.

NA (Betalvägg): ÖSK-managerns svar inför silly season-spurten – stressar inte

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.