Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U19: Förlust inledde serien.

ÖSK U19 förlorade den inledande matchen mot FC Djursholm efter en mindre bra insats. Trots att Aklam Mutebi gav sitt lag chansen två gånger om lyckades man inte dra nytta av hans mål. I den 28 minuten hade han givit ÖSK ledningen på Lucas Parkedal Stenfelts passning genom straffområdet. Tyvärr varade ledningen inte längre än två minuter. Sedan kunde en alldeles för ensam spelare vid bortre ostörd nicka in kvitteringen. Innan halvleken var slut hade Djursholm dessutom hunnit med att ta ledningen efter ett skott ur en mycket snäv vinkel.

Andra halvleken hade sedan knappt hunnit börja innan det var kvitterat igen – fast den här gången av ÖSK. Oscar Lennerskogs slog en frispark som gästernas målvakt inte kunde hålla. Aklam höll sig påpassligt framme och satte upp returen i nättaket. Hemmalaget förmådde trots den lyckade inledningen av andra halvlek inte hota gästerna på allvar. I stället blev det Djursholm som med två mål efter ca. en timmes spel avgjorde matchen till sin fördel. Först genom att passa sig till ett skottläge i ÖSKs straffområde och minuten senare genom en lobbnick över en målvakt som hamnat på mellanhand.

Blandade prestationer alltså från hemmalagets sida. Jag plussar för Oscar Lennerskog på den för honom rätt ovana positionen som central mittback. Lucas Julher rörde sig över stora ytor och bröt upp mycket av Djursholms spel på mittplan. I anfallet märktes Nadir Ayeva och tvåmålsskytten Aklam Mutebi mest.

Rickard Torstensson var efter matchen inte alls nöjd med vad hans lag presterat. ”En dålig match av oss. Speluppbyggnaden var inte bra, eftersom vi inte klarade av att spela oss förbi deras förstapress. Dessutom blev det för mycket ”duttande” runt deras straffområde, när vi kommit så långt. Vi var helt enkelt inte tillräckligt bra idag och vi har mycket att jobba med”.

Matchfakta.
25. Varning Carl Edelstam
28. 1-0 Aklam Mutebi
30. 1-1 Sebastian Karlsson Grach (nick)
30. Varning Sebastian Karlsson Grach
38. Varning Aklam Mutebi
40. 1-2 Carl Edelstam
46. 2-2 Aklam Mutebi
53. Varning Hugo Hamilton
62. 2-3 Carl Edelstam
63. 2-4 Carl Edelstam (nick)

Laguppställning.
Gustav Leijon
Martin Trinh, Oscar Lennerskog, Olle Brorsson, Lucas Parkedal Stenfelt (70),
Anton Ingves (k), Lukas Julher,
Nadir Ayeva, Malcolm Stolt, Aklam Mutebi (70),
Odilon Sangwa (67)
Ersättare: Jonathan Rasch (67), William Björnsson (70), Oscar Windahl (70), Gabriel Yildiz, Samet Burgaj (mv)

Seriespelet fortsätter på följande sätt under april månad.

2019-04-05 19:30 P19 Allsvenskan Norra – vår Vasalunds IF – Örebro SK FK
2019-04-12 19:00 P19 Allsvenskan Norra – vår Örebro SK FK – Hammarby IF FF
2019-04-20 17:00 P19 Allsvenskan Norra – vår Djurgården – Örebro SK FK
2019-04-28 13:00 P19 Allsvenskan Norra – vår Örebro SK FK – Täby FK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.