Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U19: Uppstart för Juniorallsvenskan

I morgon (som är en lördag) spelar ÖSK U19 sin första match i årets juniorallsvenska. FC Djursholm från Stockholms norra förorter kommer till Örebro och Behrn Arena för att mäta krafter och fotbollskunnande med ÖSK U19.

Sedan förra året har de ”akademiserier” som anordnas av SvFF får en betydligt intressantare utformning. Numera spelas en enkelserie under våren med ett streck som delar serien i två lika stora delar. Lagen i den övre delen går till ett gruppspel under hösten i vilket de även får möta de bästa lagen från den södra serien. Lagen som hamnar under strecket spelar en nedflyttningsserie med dubbelmöten mot lagen från den egna serien (inte lika roligt eller utvecklande). Så det står en hel del på spel redan under våren för de deltagande lagen.

FC Djursholm som ÖSK möter i morgon är nog ett av de lag som ÖSK bör slå för att han en chans att placera sig över strecket.


Tillägg.
Prel. matchtrupp (SvFF): Martin Trinh, Olle Brorsson, William Björnsson, Oscar Lennerskog, Jonathan Rasch, Nadir Ayeva, Malcolm Stolt, Anton Ingves, Aklam Mutebi, Odilon Sangwa, Gabriel Yildiz, Oscar Windahl, Lucas Parkedal Stenfelt, Lukas Julher, Gustav Leijon (mv) och Samet Burgaj (mv)


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.