Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U19: Målrikt då ÖSK mötte Sirius

ÖSK U19 och IK Sirius träningsspelade på söndagen på ett blåsigt Behrn Arena. Just blåsten påverkade nog matchbilden en hel del. Gästerna hade den i ryggen under den första halvleken och vann denna med 3-1. Förhållandena var de motsatta i den andra halvleken som ÖSK vann med samma siffror. Slutresultatet blev alltså 4-4.

ÖSK kom till matchen med ett lag som nog tagits ut med en ordentlig snegling mot U21-matchen mot Brommapojkarna på tisdag (antar jag). Sirius, som inte deltar i U21-serien i år, hade i alla fall inte den typen av hänsyn att ta vis sin laguttagning.

Sirius gick till halvtidsvilan med en 3-1 ledning efter att ha fått en viss hjälp av ett hemmaförsvar som inte alltid hängde med så bra. ÖSKs mål gjordes av Gabriel Yildiz vid ställningen 0-2. Gabriel frispelades av Jonathan Rasch som lobbade bollen över försvarslinjen till Gabriel som kom fri mot målet.

Andra halvlek präglades sedan av ett hemmalag som pressade hårt och också kunde gå från 1-3 till 4-3 innan Sirius avslutade matchen med en målnick på en hörna.

Anslutning fick ÖSK på Malcolm Stolts välplacerade straff efter det att han själv blivit fälld. Med en kvart kvar trasslar sedan den inbytte Noel Milleskog in 3-3 ur ett trängt läge efter att ha fått en passning av Herman Ragnarsson. Några minuter senare är ÖSK för första gången i ledningen. Akram Mutebi tar bollen av en motståndare och frispelar Joel Andersson som kommer fri mot mål och lätt kan placera in bollen vid sidan av målvakten.

Tyvärr räcker ÖSKs ledning inte mer än några minuter innan det blir Sirius tur att kvittera. Men på det hela taget ett rättvist resultat i en match där lagen hade initiativet under var sin halvlek. Ett plus dock till hemmalaget som inte gav upp trots 1-3 underläget efter halva matchen.

Matchfakta:
14. 0-1
25. 0-2
31. 1-2 Gabriel Yildiz (Jonathan Rasch)
34. 1-3
52. 2-3 Malcolm Stolt (straff)
75. 3-3 Noel Milleskog (Herman Ragnarsson)
77. 4-3 Joel Andersson Segerlind (Aklam Mutebi)
79. 4-4

Laguppställning:
Gustav Leijon
Alexander Bahar, Olle Brorsson, Oscar Windahl, William Björnsson
Jonathan Rasch, Lukas Julher (75, k), Malcolm Stolt (65), Alexius Westlund Bergquist (ht)
Gabriel Yildiz (ht), Odilon Sangwa (60)
Avbytare: Aklam Mutebi (ht), Joel Andersson Segerlind (ht), Herman Ragnarsson (60), Noel Milleskog (65), Jonathan Johnsson (75)

Hos ÖSK saknades av olika anledningar: Adam Bark, Anton Ingves, Carl Henning, Helmer Andersson, Lucas Parkedal Stenfelt, Manne Ljunghaga, Martin Trinh, Nadir Ayeva, Niclas Bergmark, Oscar Lennerskog , Ryad Iskhadzhiev, Samuel Nielsen och Simon Gustafsson.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.