Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

ÖSK Söder Dam: Hemmamatch för en gångs skull

ÖSK Söders damer verkar att föredra att spela sina träningsmatcher inför säsongen på bortaplan. Så har det av någon outgrundlig anledning varit i flera år. Det här året verkade man länge ha lyckats perfekt i sin planering. Alla träningsmatcherna var inplanerade utanför Örebro. Men så fick lördagsmotståndarna Västerås BK30 problem med sin planbokning och den matchen flyttades till Lugnets IP. Tyvärr spelas matchen samtidigt som ÖSK möter IFK Mariehamn, så risken är väl stor att den för många ändå kommer att te sig rätt avlägsen.

Motståndarna från Västerås BK30 satte ett visst avtryck i Örebro förra året genom att låta sig bli besegrade av KIF Örebro i Elitettans sista match. Därmed tog sig KIFarna upp till Allsvenskan igen. Västeråsarna gick åt andra hållet – men det hade inget med KIF-matchen att göra. Det hade de gjort även om de vunnit. De slutade serien 14 poäng från säker match och med en minusmålskillnad på 47.

Sedan dess verkar det ha skett en omfattande omsättning på spelarsidan – de flesta av spelarna från det lag som spelade i Elitettan har lämnat. De har sedan huvudsakligen ersatts med spelare från den egna juniortruppen.

Söder skriver inför matchen, att det (som vanligt så här på försäsongen) saknas spelare som är sjuka, bortresta eller har något annat för sig. Men jag tycker ändå att man fått till en rätt hygglig matchtrupp.

ÖSK Söder Dam: Första, enda och sista…

Kallade spelare är: Lisa Davidsson (mv), Agnes Andersson, Wilma Moberg, Emma Pettersson, Alexandra Laini Bovellan, Wilma Franssila, Moa Arlebo, Silvia Erkisi, Isabelle ”Isa” Fredriksson, Anna Meijer, Jenny Börjesson, , Olivia Puhls, Jolin Rolandsson, Ebba Cabander (ÖSK F17), Emma Tivemo och Antonia Jalkinger.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.