Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

ÖSK Söder Dam: Förlust i Karlskoga

ÖSK Söders damer var igår i Karlskoga för ”vårvinterns” andra träningsmatch. Motståndare var Rävåsen, som på senare år etablerat sig som utmanare i toppen av damernas div 1 serie. Dock utan att – än så länge – lyckas ta steget till Elitettan. I år kommer lagen inte att få mötas i seriespel. Söders damer spelar ju i Södra Svealand – en serie som domineras av ett antal stockholmslag. Rävåsen spelar i den serie som heter Norra Götaland tillsammans med bland annat Söders fjolårsmotståndare Hertzöga BK.

För några år sedan gällde nog Söder i allmänhet som favorit då de här två lagen möttes. Men så är det inte längre och speciellt inte nu när Rävåsen verkar ha kommit längre i säsongsförberedelserna. (De hade väl ingen futsal som ”störde”). Rävåsen spelade sin fjärde träningsmatch för året medan det för Söders del var blott den andra.

Om det var det eller något annat som gjorde att det gick som det gick vill jag låta vara osagt. Hemmalaget vann i alla fall med 4-1. Söders mål som innebar en kvittering till 1-1 gjordes av Alexandra Laini Bovellan.

Söder tyckte att vinsten var rättvis om än lite för stor. Rävåsen å sin sida tyckte att resultatet speglade matchbilden, men också att Söder var det bästa lag de mött i år.

Matchfakta (hopplock från diverse källor):
13. 0-1 Hanna Sahlén
19. 1-1 Alexandra Laini Bovellan
28. 1-2 Isabelle Olsson
54. 1-3 Elvira Eriksson Mujezinovic
89. 1-4 Izabell Johansson

Publik: 47

ÖSK Söders matchtrupp: Lisa Davidsson (mv), Agnes Andersson, Wilma Moberg, Emma Pettersson, Wilma Franssila, Maja Fagerholm, Alexandra Laini Bovellan, Moa Arlebo, Anna Meijer, Jenny Börjesson, Olivia Puhls, Josefine Zandén, Caroline Zandén och Linnéa Wetterberg.

ÖSK Söder Dam: Förlust mot Rävåsens IK
Rävåsens IK: Vinst i träningsderbyt mot ÖSK Söder

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.