Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Winter 2018/19: Avdic till AFC

Dagens rykte på transfermarknaden är att Denni Avdic, som ÖSK tidigare verkade vara på väg att värva, är nära ett kontrakt på AFC Eskilstuna. Det är Aftonbladets Fredrik Jönsson som kommer med påståendet. Han verkar ha bra kontakter med Avdic eller dennes agent. Det var ju Jönsson som även kom med uppgiften att Avdic var väldigt nära ÖSK för någon månad sedan.

Av detta – om det nu stämmer – kan man väl dra slutsatsen att ÖSK inte längre är intresserade av Avdic. AFC Eskilstuna är knappast en klubb man går ”frivilligt” till med tanke på de problem av både ekonomiskt och organisatorisk art, som utmärkt klubben sedan de flyttade till Eskilstuna inför säsongen 2017.

Ekonomiskt/lönemässigt tror jag inte att AFC kan matcha vad ÖSK skulle kunna erbjuda. År 2017 då de gjorde sin första säsong i Allsvenskan hade de en omsättning på ca. 20 mkr. Med intäkter i den storleksordningen går det knappast att konkurera lönemässigt med mer etablerade allsvenska klubbar.

Att Avdic nu väljer dem (om han nu gör det) kan väl inte betyda annat att han inte hade kvar några andra alternativ.

Aftonbladet: Avslöjar: Avdic till AFC Eskilstuna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.