U16: Fortfarande obesegrade

ÖSK-akademins U16-lag spelade igår sin tredje match i Ligacupen. Och för tredje gången blev det ett oavgjort resultat. Motståndarna från Örgryte tog ledningen i den första halvleken, men hemmalaget kunde kvittera i den andra efter ett mål av Benjamin Eriksson Ringström. Lekebergsförvärvet kan därmed kalla sig lagets skyttekung så här långt. Lagets enda andra mål gjordes nämligen även det av honom. Det var i matchen mot GAIS – ett annat göteborgslag.

Jag var på plats Behrn Arena för att få en första koll på laget, som genomgått stora förändringar under vintern med en hel del nya spelare som anslutit (eller återvänt). Tyvärr blev det bara en dryg timme för min del eftersom C More med ÖSKs cupmatch mot Nyköping hade högre prioritet. Kanske hade det varit bättre att stanna kvar på Behrn Arena. Då hade jag i alla fall fått se ett ÖSK-mål.

Av vad jag såg under den första timmen är det nog ÖSKarna som skall vara mest nöjda över resultatet. Gästerna från Örgryte var det bättre laget under första halvlek och kom till en hel del avslutslägen. Lyckligtvis var deras precision inte något vidare så det stod ändå bara 0-1 i halvtid. ÖSK å sin sida hade väl egentligen inga klara målchanser alls under den tid jag såg matchen.

Häromdagen meddelade ÖSK att man skrivit ett treårskontrakt med 15-årige Christina Kaya, som i vinter kommit till ÖSKs akademi från Örebro Syrianska. Kaya, som väl oftast brukar spela mittback, fick den här gången ta jobbet som central mittfältare bredvid David Kanto. Han skötte sig bra med fin teknik utan att direkt glänsa. En viss tendens till att överarbeta vissa situationer då en passning hade varit ett bättre val. Men det var som sagt en position som han nog inte är helt van vid. Dessutom i ett lag där man inte är helt samspelta än.