Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Marcus Birro publicerar

Marcus Birro har börjat göra avtryck hos ÖSK. Dels i form av två krönikor samt som programledare för en ÖSK-podd.

Med blandat resultat skulle jag vilja säga.

Krönikorna känns väl rätt så halvljumma och generiska. Välskrivna, men hade i princip kunnat handla om vilken klubb som helt. Det är förvisso svårt att finna rätt perspektiv som krönikör. Antingen som supporter när man skriver om laget i sitt hjärta. Eller som en utomstående som bedömer klubben/laget med mer kritiska och verklighetsanpassade ögon. Birro befinner sig någonstans mitt emellan och därför känns han inte helt övertygande. Varken som supporter eller som utomstående bedömare.

Däremot blev jag postivt överraskad av den första utgåvan av ÖSK-podden. Birro är en professionell programledare och den uppgiften sköter han på ett utomordentligt sätt. Det första avsnittet innehåller ett ca. en timme långt avsnitt med Kubanernas ordförande Elias Tinfors på andra sidan intervju-mikrofonen. Väl värt att lyssna på tycker jag även för icke-Kubaner.

ÖSK. Birro: ”Det är alltid säsong”
ÖSK. Birro: Bygger man en katedral blir man aldrig färdig
ÖSK: Vi presenterar: ÖSK-PODDEN


Rent allmänt kan jag väl tycka, att de flesta poddar blir alldeles för långa. En timme verkar vara standardformatet. Men dygnet har som bekant bara 24 timmar och på de flesta av dessa har man annat att göra eller att lyssna på. En halvtimme vore bättre. Men det är en högst personlig åsikt och inte någon kritik specifikt mot ÖSK-podden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.