Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

ÖSK Söder Dam: Moa Arlebo till Söder

Moa Arlebo (Bilden från Rynninges webbplats).

ÖSK Söders damer fortsätter att förstärka truppen inför återkomsten till damernas tredjeliga. Det senaste nyförvärvet är Rynninges supertalang Moa Arlebo. Jag brukar vanligtvis vara väldigt försiktig med att använda ord som ”supertalang”, men i Arlebos fall stämmer det ordet nog rätt bra. Hon debuterade som 16-åring i Rynninges A-lag och spelade då femton av tjugo matcher varav tolv från start. Förra året då hon fyllt 17 spelade hon alla tjugo matcherna och var med i startelvan i nitton av dem.

En av hennes kvaliteter är att hon är målfarlig. Förra året gjorde hon 11 och delade då förstaplatsen i Rynninges interna skytteliga med Elin Lindström. Jag hade för mig att hon spelade på mittfältet, men med så många gjorda mål lutar det väl mot att hon snarare är anfallare.

Att hon inte skulle bli kvar i Rynninge efter det att laget flyttas ner till div 2 kommer väl inte som någon större överraskning. För att hon skall kunna fortsätta att utvecklas krävs tuffare motstånd. Jag hade nog trott att det istället skulle bli KIF Örebro som blir nästa klubbadress.

Men hon är smart nog att inse, att det är betydligt bättre för hennes utveckling att spela tuff div 1-fotboll med ÖSK Söder. I KIF Örebros hade det blivit F19-laget, där de flesta matcherna väl närmast har karaktären av träningsmatcher med en blandning av junior- och bänkspelare. När hon tids nog känner sig mogen att på allvar utmana om en plats i KIF Örebros A-lag kan hon ta steget till Örebros allsvenska damlag. Det steget har ju redan tidigare flera av ÖSK Söders talanger tagit.

Jonas Ask, ÖSK Söders damlagsansvarige, konstaterar nöjd, att det faktiskt var Arlebo som kontaktade klubben för att höra om det fanns intresse. Flera av årets nyförvärv har gjort så. Det känns bra för föreningen att spelare söker sig till oss, tycker Ask.

Söderdamernas nyförvärv inför 2019 (med en viss reservation för att jag kan ha missat något): Stina Koskilampi (mv, åter från KIF Örebro F19), Kajsa Andersson (mv, från IFK Kumla?), Hannah Uhlan (åter efter skador), Viktoria Daniloff (från KIF Örebro F19), Jolin Rolandsson (från Nora BK), Agnes Andersson (åter från KIF Örebro F19), Wilma Moberg (från USA/KIF Örebro F19) och Moa Arlebo (från Rynninge IK)

ÖSK Söder Dam: Välkommen Moa Arlebo

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.