Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Winter 2018/19

NA:s Fredrik Carlsson, som jag tycker gör ett superjobb i sin nygamla roll som ÖSK-bevakare, har stämt av rekryteringsläget med den sportchef som fortfarande är i tjänst. Trots en del rykten som hävdat motsatsen.

Av allt att döma söker ÖSK fortfarande efter förstärkningar på tre positioner. Därmed inte sagt att alla tre kommer att kunna besättas innan vårvinterfönstret stängs den 4 april. Fortfarande är det i hög grad devisen rätt spelare och till rätt pris som gäller. Speciellt rätt pris, antar jag.

Nu är det väl inte så att ÖSK planerar att köpa loss spelare från någon annan klubb. Det har man inte råd till. Däremot kanske man måste lägga en slant direkt för att få namnteckningen på ett spelarkontrakt. Men det viktigaste är givetvis att lönekostnader o.dyl. ryms inom det förmodligen rätt begränsade ekonomiska utrymme som står till buds.

De tre positioner som ÖSK nu är på jakt efter är mittback, vänsterkantsspelare och anfallare. Två av tre av dessa positionen är väl i alla fall lite överraskande.

Mittback.
Skadan på Fabio har gjort att ÖSK på nytt söker en mittback. Från början tänkte man nog att man skulle klara sig med de man har, men klubben har uppenbarligen tänkt om på den punkten. Behovet har i första hand inte att göra med antalet tillgängliga mittbackar (de räcker) utan på de egenskaper man är ute efter. Man vill ha en fysiskt robustare mittbackstyp. Jag skulle kunna tänka mig att man kanske lånar in någon för detta. För vad skall man annars göra med den nye då Fabios knä är helt igen. Visserligen är väl Lorentzson på väg ut då, men ändå.

Vänsterkant.
Överraskande är det helt klart att ÖSK fortfarande vill få in en vänsterkantsspelare. Det behovet trodde jag var täckt i och med att man tog in Jake Larsson i truppen. Men man vill av allt att döma även ha en vänsterfotad spelare på vänsterkanten. Det har man inte idag efter det att Ring lämnade. Fredrik Carlsson verkar vara av uppfattningen att det finns en kandidat till detta som anses så pass bra att ÖSK inte vill avstå från att undersöka saken ytterligare. Skulle den rekryteringen ske kan man ju alltid flytta över Granlund till högerkanten för att konkurrera med Björnqvist. Där finns det i dagsläget egentligen inga andra alternativ, så det skulle på sätt och vis passa bra. Alltså, man kan ta in en vänsterkantsspelare för att tillgodose behoven till höger.

Anfall.
Egentligen inte alls överraskande. Det behövs en någorlunda erfaren spelare som uppbackning till Prodell. Deprem (troligt) och eller Boye (mindre troligt) skulle kunna överraska med mer speltid och förtroende, men det är än så länge långt ifrån säkert.

Mittfält.
Något överraskande nämns inte behovet av ytterligare en central mittfältare. Det behovet ansågs för några veckor sedan så stort att man till och med tog in en provspelare till träningslägret. Men det intresset verkar ha minskat. Nu behövs ju den spelaren inte i år. Men inför nästa säsong går kontrakten för Rogic, Gerzic och Mårtensson ut. De två förstnämnda kan man nog inte räkna med att ha kvar (av olika anledningar) och även om Mårtensson förlänger (vilket han nog gör), så behövs det minst en mittfältare till. Och det även om Simon Amin växer in i rollen.

NA. (Betalvägg): Analys: Här är ÖSK:s shoppinglista – letar spelare på tre positioner

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.