Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U19, U17 och U16: Ligacupen 2019

Den här helgen inleds gruppspelet i årets Ligacup. ÖSKs tre U-trupper gjorde ett bra jobb före jul och har alla kvalificerat sig för spel i någon av A-grupperna i sina respektive åldersklasser.

Tyvärr verkar lagen inte ha kommit så långt med den administrativa sidan av verksamheten. Oklart om man kör vidare med två trupper (Elit 1 och Elit 2) eller om man går tillbaka till de tidigare åldersbaserade trupperna U19, U17 och U16. Varken U17 eller U16 (eller om det är Elit 2) har ännu inte kommit så långt att man uppdaterat sina respektive trupper. Varken på ÖSKs webbplats eller på lagets egna hemsida hos laget.se.

U17.
Först ut i helgens matcher är U17 som i eftermiddag möter AIK på bortaplan. Matchen börjar kl. 15:15 på Skytteholms IP. Jag såg laget spela 1-1 förra helgen mot Djurgården och blev väl inte helt imponerad av insatsen. Annars borde de – sett till fjolårets resultat – ha en bra möjlighet att göra sig gällande. Så länge de inte ”tvingas” släppa sina bästa spelare till U19.


U19.
Även den äldsta truppen börjar med en bortamatch i Solna. Det är dock inte AIK som står för motståndet utan Vasalund. En på förhand svårbedömd motståndare. Ibland har de väldigt bra lag och ibland (som förra året) inte så. Det brukar hur som helst ofta bli rätt fysiska matcher. Vasalund har väl inte samma möjlighet som Stockholms topplag på ungdomssidan att attrahera de allra bästa spelarna. I stället hittar man hos dem ofta spelare som i stället fått förlita sig på inställning och hårt arbete.

Var U19 står formmässigt är än så länge svårt att ha någon uppfattning om. U19 är ju en ”besvärlig” klass där de äldsta spelarna lämnat och ersatts med en påfyllning av fjolårets 17-åringar. Vilket kan öppna för rätt stora variationer i spelstyrkan från ett år till ett annat. I år är det fjolårets nybörjare från 00:kullen som tar över ansvaret från de flyktade 99:orna. Supportade av nyinflyttade 01:or.

En intressant fråga (tycker jag) skall bli att se hur ÖSK väljer att matcha (eller inte matcha) de två juniorer som idag sitter på bänken i matchen mot Degerfors. Det rör sig alltså om Helmer Andersson och Adam Bark. Spelar de i morgon om de inte får speltid (eller bara några minuter) idag?

Tillägg Matchtrupp: Simon Gustafsson (mv), Gustav Leijon (mv), Martin Trinh, Olle Brorsson, Helmer Andersson, Oscar Lennerskog, Ryad Iskhadzhiev, Nadir Ayeva, Jonathan Rasch, Anton Ingves, Malcolm Stolt, Adam Bark, Gabriel Yildiz, Lukas Julher, Odilon Sangwa, Samuel Nielsen, Manne Ljunghaga och Lucas Parkedal Stenfelt.


U16.
Den enda hemmamatchen i helgens ligacupande står ÖSK U16 för. En trupp som jag vet väldigt lite om. Fjolårets spel i den regionala U15-serien var väl inte så värst. De placerade sig i mitten av tabellen, men överraskade sedan (i alla fall) mig genom att kvala in till Ligacupens A-gruppspel.

I morgon möter de GAIS på Behrn Arena i en match som börjar kl. 13:00.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.