Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

ÖSK Söder herr: Senior-DM lottad

Årets senior-DM för herrar, som namnsponsras av Myresjöhus, har nu fått klart med lagen för gruppspelet. I den delen av cupen handlar det om gruppspel för lagen från div 5, 6 och 7. Lagen från de högre divisionerna kommer in först då utslagsdelen av cupen börjar.

För ÖSK Söders herrar innebär det att de i gruppspelet kommer att möta fjolårsfinalisterna från Åmmebergs IF samt Mullhyttans IF och Finnerödja IF.

Åmmeberg misslyckades förra hösten att kvala sig till en plats i div 5. Mer kvallycka hade Finnerödja som tog steget från div 7 till div 6. Mullhyttan spelar kvar i 7:an det här året. För avancemang från gruppspel till utslagsdelen krävs det minst en andraplats i gruppspelet. Något jag tycker att Söders herrar borde klara av.

Som vanligt gäller att lagen från de lägre divisionerna får en bonusstraff per division som skiljer lagen åt. Mullhyttan får alltså två sådana medan Åmmeberg och Finnerödja får nöja sig med en då de möter Söder.

Preliminära speldagar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.