Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U17: Oavgjort mot Djurgården

ÖSK U17 spelade igår oavgjort i en träningsmatch mot Djurgårdens IF. Gästerna kom med en jättetrupp och kunde unna sig ”lyxen” att byta hela laget inför andra halvlek. Ett lag som för övrigt bestod av ungefär hälften 02:or resp. 03:or.

Om syftet med matchen för lagen var att träna försvarsspel får man väl säga att båda två lyckades rätt bra. Om det var att träna offensiven finns det en hel del kvar att jobba på. Det var alltså på det hela taget väldigt chansfattigt. Lite ovanligt i den här åldersklassen där det brukar bli många mål.

ÖSK var nog det något bättre laget under första halvlek. Det inbytta Djurgårdsgänget i den andra halvleken såg något starkare ut och matchbilden jämnades ut, utan att gästerna egentligen fick något övertag.

ÖSK ställde upp ungefär som förväntat med tanke på hur det såg ut förra året. Alfie Göransson var neddragen som mittback från mittfältet – en position som han givetvis klarar lika bra som den defensiva mittfältspositionen han oftast tar hand om. Noel Milleskog, som oftast sågs till höger på mittfältet förra året, spelade den här gången centralt på mittfältet – något som jag tycker fungerade riktigt bra.

ÖSK tog ledningen i den 32:a minuten då just Noel Milleskog fick ett skottläge i en lite rörig situation i de tillrestas straffområde efter det att Herman Ragnarsson mer eller mindre knuffats omkull. Lite av ett idealläge för Noel som enkelt skruvade in bollen vid bortre. Djurgården utjämnade i inledningen av den andra halvleken efter ett missförstånd i ÖSK-försvaret, då de skulle sätta igång spelet. Därefter hände det väl egentligen inte så mycket mer. Det var som sagt väldigt chansfattigt.

Laguppställning.
Samet Burgaj
Alexander Bahar, Alfie Göransson (03), Oscar Windahl, Mahmoud Madadi (03)
Jesper Nyström, Noel Milleskog, Joel Andersson Segerlind, Jonathan Johnsson
Rasmus Gustavsson Engdahl, Herman Ragnarsson (k)

Matchfakta:
32. 1-0 Noel Milleskog
49. 1-1
51. Varning Noel Milleskog
67. Spelarbyte Jesper Nyström ut, Robin Damberg (03) in
77. Varning Rasmus Gustavsson Engdahl
78. Spelarbyte Herman Ragnarsson ut, Vincy Emmanueli Eta-Hugues in
78. Spelarbyte Rasmus Gustavsson Engdahl ut, Elton Vallberg (-03) in
84. Spelarbyte Alexander Bahar ut, Filip Lundqvist (03) in

Förra veckan träningsspelade laget mot Degerfors. En match som jag inte vet mer om än att den slutade med ÖSK-seger 5-2 efter 1-1 i halvtid.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.