Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Winter 2018/19: ÖSK testar spansk mittfältare

Iu Ranera Grau provtränar med ÖSK i Dubai. (Foto: Örebro SK)


ÖSK-truppen har nu anlänt till Dubai och dessutom utökats med en provspelande spanjor. ÖSK skriver på sin webbplats att mittfältaren Iu Ranera Grau kommer att provträna och -spela med klubben under lägret. Det rör sig om en 24-årig central mittfältare som för tillfället tillhör Almeiras (nivå 2) B-lag (nivå 3).

Jag har lite svårt att se vad ÖSK kan tänkas ha för förhoppningar beträffande Ranera. En internetsökning på hans namn avslöjar i alla fall inte något sådant.

Ranera tillhörde som 17- och 18-åring av allt att döma Bareclonas akademi. Därefter har väl karriären befunnit sig på ett sluttande plan. Efter Barcelona följde två år som U19-spelare i Rayo Vallecano. Därefter har han bytt klubb varje sommar och av allt att döma utan att någon ersättning till den tidigare klubben behövt erläggas.

 

All the player’s transfers (Transfermarkt.com).

Season Date Left Joined MV Fee
18/19 Jul 20, 2018 CF Peralada-Girona B UD Almería B 100 Th. € Free Transfer
17/18 Jul 20, 2017 CD Leganés B CF Peralada-Girona B 50 Th. € Free Transfer
16/17 Jul 30, 2016 CF Gavà CD Leganés B Free Transfer
14/15 Jan 28, 2015 CE L’Hospitalet CF Gavà Free Transfer
14/15 Sep 1, 2014 Rayo Vallecano U19 CE L’Hospitalet Free Transfer
12/13 Jul 1, 2012 FC Barcelona U18 Rayo Vallecano U19 Free Transfer
11/12 Jul 1, 2011 FC Barcelona U17 FC Barcelona U18

Hans nuvarande klubb ligger för tillfället näst sist i sin serie. Ranera har varit med på planen i 9 ( 7 gånger från start) av säsongens 22 matcher. På bänken ha han varit med 6 gånger utan att bytas in. Han kontrakt löper ut vid det kommande halvårsskiftet.

För en utomstående verkar det lite märkligt att en spelare med den här begränsade bakgrunden skulle kunna vara intressant för en allsvensk klubb. Som 24-åring kan han väl inte heller klassas som en talang med utvecklingspotential.

ÖSK: Iu Ranera provspelar med ÖSK under träningslägret

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.