Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U19: Säsongspremiär mot Carlstad United

ÖSK U19:s första match för säsongen spelas i morgon (som är en lördag). Då kommer Carlstad United till Behrn Arena för att de två trupperna skall får en första avstämning av var de står formmässigt. Inledningen av U19-säsongerna är ju ofta en brytningstid då ungefär halva laget har försvunnit för att ersättas av en påfyllning från fjolårets U17-trupp. ÖSK tjuvstartade dock på sätt och vis årets U19-säsong genom matcherna i Ligacupens kvalificeringsgrupp.

Då gick det bra och ÖSK kvalificerade sig för en av Ligacupens A-grupper. Lördagsmatchen mot Carlstad United blir den första förberedelsen för den serien som för ÖSKs del börjar med en match den 10 februari mot Vasalunds IF.

Till matchen mot Carlstad United har följande Matchtrupp kallats: Gustav Leijon (mv), Simon Gustafsson (mv), Lucas Parkedal, Martin Trinh, Olle Brorsson, Carl Henning, Manne Ljunghaga, Niclas Bergmark, William Björnsson, Ryad Iskhadzhiev, Malcolm Stolt, Jonathan Rasch, Anton Ingves, Oscar Lennerskog, Lukas Julher, Gabriel Yildiz, Samuel Nielsen, Alexius Bergquist, Nadir Ayeva och Odilon Sangwa.

Det är 20 spelare så jag antar att det kommer att bli en hel del byten. Det är ju ingen idé att ha en massa avbytare som sitter och fryser på bänken utan att få komma in när det är köldgrader ute.

Inga nya namn i truppen utom på sätt och vis Oscar Lennerskogs. Han kom inför förra säsongen från Lidköping med skadade sig redan innan seriespelet startade och sågs inte till efter det. Förra året gjorde han några lovande insatser med A-truppen under försäsongen och det skall bli intressant att se vad han kan tillföra.

En potentiell svaghet i truppen är att det bara finns två dedikerade anfallare i Ayeva och Sangwa. Dessutom har vi Ingves som brukar spela både centralt mittfält och (något) tillbakadragen anfallare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.