Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Winter 2018/19: Dags för Avdic?

Enligt Aftonbladet förhandlar Denni Avdic just nu med ÖSK. Tidningen skriver, att förhandlingarna har kommit långt och att det handlar om ett treårskontrakt.

Aftonbladet: Förre AIK-spelaren på väg till Örebro SK

Det är väl inte helt otroligt att uppgifterna stämmer. Dagarna innan ett lag skall på väg på ett försäsongsläget brukar saker kunna hända. Klubben är extra motiverad för att man vill få med en så komplett trupp som möjligt. Spelaren för att en möjlighet att komma in i truppen på ett bra sätt och för att inte riskera att någon annan väljs i hans ställe (just med tanke på klubbens önskan att få med en så komplett trupp som möjligt).

Ett frågetecken – om detta stämmer – är kontrakttidens längd. Avdic fyller 31 i år, om än först i september. Frågan är hur bra han klarar tre år till med elitfotboll. I början av sin karriär (då han tillhörde Werder Bremen) hade en hel del skadeproblem. Samtidigt är väl just tiden en av de viktigare sakerna för honom då han förhandlar om ett kontrakt. Det här kan mycket väl bli det sista han skriver – i alla fall på elitnivå.

Apropå Werder Bremen. Jag hittade detta då jag googlade på hans namn.

MeinWerder.de: A wie Avdic, Denni

På tyska förvisso, men läsvärt för de som behärskar det språket. Man kan väl lugnt säga, att vid Wesers mynning var de inte speciellt imponerade. Men då var han som sagt ofta skadad.


Tillägg.
När NA:s Fredrik Carlsson talar med Magnus Sköldmark bekräftas intrycket att något kan vara på gång.

NA (Betalvägg): Anfallsstjärnan nära ÖSK – hoppas på förstärkning innan lägret: ”Klassisk nedräkning”

Beträffande hans skadehistorik finns den dokumenterad hos Transfermarkt. Väldigt ofta skadad under inledningen av sin karriär, men ingenting sedan säsongen 14/15. Det senare kan ju bero på att han inte spelade så mycket och därför inte slet lika hårt på kroppen. Eller på att han blivit klokare. Jimmy Högberg lär hur som helst få en del att fundera på och jobba med.

Transfermarkt: Skadehistorik

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.