Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Winter 2018/19: Larsson övertygade i testmatch

Jag måste nog tillstå, att jag var rätt tveksam då Jake Larssons namn dök upp som provspelare. Utslängd av Hammarby utan möjlighet till speltid ens hos Frej i Täby. Det lät ju inte så imponerande.

Men han gjorde riktigt bra ifrån sig i träningsmatchen mot Linköping City. Snabb, direkt i sitt spel och med en förmåga att komma till avslutslägen. Detta syns även i antalet gjorda mål i fjolårets juniorallsvenska. Han gjorde 10 mål under vårens grundspel och sedan 14 mål i höstens slutspelsgrupp. Nästan Rodin-klass på det, även om det givetvis är lättare att göra mål då man spelar i ett riktigt bra lag.

Jake har dessutom redan lite ÖSK-blod i ådrorna. Hans pappa Mikael tillhörde ÖSK och spelade några matcher för Sportklubben under säsongerna 1984-85. Detta kan man läsa hos NA idag.

NA (Betalvägg): Jake Larsson om ÖSK-chansen, pappans glädje och framgångrika året i Hammarby

En träning samt en halvlek mot ett div 1-lag är förvisso inte tillräckligt mycket för att man skall skriva kontrakt med en ny spelare. Men ÖSK borde väl rimligen behålla honom i träning även nästa vecka och sedan låta honom spela mot Sirius, som ju representerar den typen av motstånd han kan förvänta sig att få möta i allsvenskan.

Problemet eller vad man skall kalla det med att ta in en 20-åring är att han bör få speltid – helst varje vecka. Det kan han inte få hos ÖSK som det ser ut nu. Men om man lyckas låna ut Ajdarevic kan man väl ta in Larsson och sedan låna ut honom till Karlslund, som säkert skulle bli jätteglada över att få tillbaka sin talang. Med yngre spelare kan man ju arrangera det så att de i princip är spelbara för både den utlånande och den lånande klubben.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.