Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Winter 2018/19: Jake Larsson tränar med ÖSK

ÖSK meddelade idag, att Jake Larsson, tidigare i Karlslunds IF och Hammarby, kommer att träna med laget idag och i morgon. Antagligen kommer han att få speltid i träningsmatchen mot FC Linköping i morgon eftersom ÖSK skriver att han är tillgänglig för spel i den matchen.

Larsson kom som sjuttonåring fram som en talang i Karlslund. Sommaren 2017 (då han hunnit bli 18) rapporterades både ÖSK och IFK Norrköping vara intresserade. Men när Larsson efter säsongen 2017 valde ny klubb föll valet på Hammarby, där han anslöt till klubbens U19-trupp. I år fyller han 20 och är därför inte längre aktuell för deras juniortrupp.

Nu provtränar han alltså med ÖSK några dagar. Oklart om det är klubben som bett honom komma eller om det är Larsson som bett att få visa upp sig. Utan att veta något om saken känns det väl som om det är det sistnämnda. Att han inte direkt kan ta en plats i Hammarbys A-trupp är inte så märkligt, det är det inte många juniorer som gör. Men Hammarby har även ett samarbete med IK Frej där en del lovande spelare ”placeras” för vidare utveckling.  Får han inte en plats där så betyder det nog att Hammarby inte sett så stora utvecklingsmöjligheter. Men det kan ju iofs. även vara så att han inte ville vara kvar i Stockholm.

Nu skall ÖSK alltså testa honom och han lär få speltid mot Linköping i morgon. Ett test som väl inte säger så mycket egentligen för bra div 1-klass lär han väl hålla.

ÖSK: Jake Larsson tränar med ÖSK
NA (Betalvägg): Hammarbytalangen provtränar med ÖSK

Tidigare artiklar om Jake Larsson.
Fotbolltransfers.com (juli 2017): Uppgifter: Norrköping och Örebro jagar Jake Larsson
Karlslunds IF (december 2017): Klart: Jake Larsson värvas till Hammarby Fotboll!
NA: (december 2017): Talangen lämnar Karlslund för allsvensk klubb

Det här känns väl inte som en spelare som ÖSK har hög prioritet att ta in i truppen för närvarande. Jag har dessutom för mig att Larsson i första hand är en offensiv kantspelare och på de positionerna har ÖSK inte några egentliga behov för närvarande. Om klubben ser en betydande utvecklingspotential (som Hammarby inte sett) skulle de kanske kunna ge honom ett ungdomskontrakt för att sedan låna ut honom till något av Örebros tre div 1-lag. Eller något åt det hållet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.