Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Futsal: ÖSK F02 – DM-mästare

. ÖSK F02: DM-mästare 2019 (Foto ÖSK Ungdom)

ÖSK F02 (kompletterade med några 03:or) blev i söndags DM-mästare i futsal. Det har väl nästan blivit något av en tradition att mästarlaget i den klassen kommer från ÖSK-familjen.

Fortsättning följer nu i form av ett regionalt gruppspel mot DM-mästarna från Värmland, Dalarna och Västmanland. De matcherna spelas i Hammarö Arena i Skoghall i mitten av februari. Gruppsegrarna går vidare till SM-slutspelet i Helsingborg vilket avgörs 1-3 mars. ÖSKs lag är faktiskt så pass bra (tror jag) att de har en viss chans att kvala in till slutspelet.

Men innan dess skall dessutom ett antal 02:or och några 03:or representera ÖLFF i Cup Kommunals Slutspel (som inte är ett slutspel). De matcherna spelas inomhus i Jönköping 18-19 januari.

När det sedan blir utomhussäsong på riktigt, skriver ÖSK Ungdom på sin webbplats, kommer 02:or och 03:or att slås ihop till en trupp. De kommer dels att delta med ett lag i den nystartade serien som leder till SM för F17, dels delta med ett lag i div 3 som ett andralag för ÖSK Söder. Dit kvalificerade sig 02:orna förra året genom att vinna div 4.

ÖSK Ungdom: Örebro SK:s tjejer vann DM i Futsal för F17

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.