Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Winter 2018/19: Ring om klubbytet

NA:s Jonas Brännmyr har talat med Sebastian Ring om vad som låg bakom klubbytet från ÖSK till den engelska nivå-4 klubben Grimsby Town. Det visade sig vara ungefär vad som sipprat ut redan tidigare. ÖSK erbjöd spelaren ett treårskontrakt, men Ring ville även ha ”garantier” på att han skulle känna sig säker på att få mer speltid.

Under 2018 spelade han ju faktiskt en hel del, men det var ofta som mittback på grund av Arvid Brorssons skada och försäljningen av Brian Hines-Ike. Med kontrakten för Fabio och Daniel Björkman klara var det väl inte så troligt att den möjligheten skulle finnas kvar. Samtidigt som både Filip Rogic och Albin Granlund konkurrerade med honom om wingbackplatsen till vänster. Och båda de två går nog före om än av olika anledningar.

Så Ring insåg nog att han var alltför långt från en säker startplats och därmed var det inte intressant att förlänga med ÖSK.

Kontraktet med Grimsby ser han i första hand som en avstamp för ytterligare avancemang i det engelska ligasystemet.

NA (Betalvägg): Sebastian Ring om uppbrottet från ÖSK – och möjliga debuten mot Crystal Palace

Någon speltid mot Crystal Palace blev det inte, men han var i alla fall med i matchtruppen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.