Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Akademitränare 2019

Eric Forselius (U16), Carola Söberg (U17) och Rickard Torstensson (U19) blir huvudansvariga för ÖSK-akademins tre lag. (Foto: ÖSK Fotboll).


ÖSK lade igår ut information avseende den sportsliga organisationen av akademiverksamheten. Man kan möjligen skönja att det skett en viss uppstramning av verksamheten. Enligt meddelandet har två av de tre huvudansvariga tränarna skrivit ett treårskontrakt med klubben. Så har man inte gjort tidigare då tränarjobben har varit ettåriga och det oftast varit rätt så rörigt i samband med årsskiften och tränarbyten.

Dessutom kan man i sammanhanget notera, att man från ÖSKs sida använder sig av begreppet huvudtränare. Det har man inte gjort tidigare då man talat om tränare resp. assisterande tränare. Begreppet huvudtränare samt den treåriga anställningsperioden indikerar mer av ett övergripande ansvar. Det hade man kanske även tidigare, men i så fall inte lika uttalat.

Den stora överraskningen får väl Carola Söbergs anställning som huvudtränare för U17-laget anses vara. Carola, tidigare målvakt i bland annat KIF Örebro, var förra året assisterande tränare i U19/Elit 1. En uppgift som hon skötte mycket bra (enligt vad jag hört). Ändå kan jag inte låta bli att tycka, att det är rätt ”modigt” av ÖSK att ge en för uppgiften oprövad tränare ett treårigt kontrakt ”på en gång”.

Alla tränartjänster är inte tillsatta än, även om huvuddragen är klara. Enligt ÖSK kommer man att organisera tränaruppgifterna på följande sätt.

U19
Rickard Torstensson – huvudtränare
Bernhard Nilsson
Anton Edselius

U17
Carola Söberg – huvudtränare
George Papachristou (från ÖSK Ungdom P03)
Jesper Gustafsson

U16
Eric Forselius – huvudtränare
Felix Möller (En av ÖSKs tidigare -97:or)

Jesper Gustafsson kommer enligt information på ÖSK-akademins instagramkonto även att fortsätta som fysansvarig för akademilagen.

Beträffande Björns Cervins tjänst som samordnare för de tre trupperna samt övriga tränartjänster pågår fortfarande diskussioner, skriver ÖSK.

Om det här innebär att man kommer att gå ifrån fjolårets organisation med två akademitrupper Elit 1 och Elit 2 framgår inte. Då ingick både spelarna i U16 och U17 i Elit 2-truppen. Möjligen beroende på att 02:orna var en stor grupp medan 01:orna inte var så många. Nu är det väl i stället så att de äldre 02:ora fortfarande är många medan 03:ornas trupp inte alls är lika stor. Men det kan ju ändra sig om man tar in några spelare utifrån.

ÖSK: Akademitränarna för 2019 är nu klara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.