Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Winter 2018/19: Ring till Grimsby?

Sebastian Ring (maj 2015)


Redan före jul spekulerades det om att Sebastian Rings nästa klubbadress skulle kunna bli engelska Grimsby Town. En klubb som för närvarande återfinns i mitten av League 2, som är den lägsta av fyra engelska professionella serier. Ring ryktades ha besöket staden och klubben och till Grimsby åker man knappast bara sådär.

Nu skriver Expressen att en övergång verkar att vara nära. Det engelska transferfönstret öppnas ju på andra sidan nyåret, så ett slutgiltigt kontraktsskrivande ligger så att säga i tiden.

Nu kan SportExpressen avslöja att Sebastian Ring återigen är på plats i England. Den här gången för att skriva på för klubben, något som kan bli klart inom de närmsta dagarna. Enligt SportExpressens uppgifter är avtalet på 1,5 år, skriver tidningen.

Om valet av klubb är något överraskande (för att uttrycka sig försiktigt) så är det inte alls lika överraskande att han valt att inte förlänga med ÖSK. Ring ville av allt att döma ha ”garantier” på en startplats (eller i alla fall speltid) – något som ÖSK i dagsläget inte kan erbjuda. Värvningen av Daniel Björkman till den lediga men konkurrensutsatta mittbacksplatsen var nog det som definitivt stängde dörren för Ring. Fast han verkade ju ha bestämt sig långt tidigare.

Fotboll för Grimsby Town är väl knappast något som Sebastian Ring ser som slutpunkten för sin fotbollskarriär. Men han kanske hoppas på att det kan bli det första trappsteget i en klättring uppåt i det engelska seriesystemet.

Samtidigt kan jag inte låta bli att undra vad som kommer att hända efter den 29 mars. Då kommer Storbritannien att lämna EU och EU:s fria arbetsmarknad och det kommer inte att finnas några gratisplatser för fotbollsspelare. Vilka regler som kommer att gälla därefter är det ingen som vet eftersom något avtal med EU ännu inte är klart. Vill det sig riktigt illa han kan bli tvungen att resan hem igen.

Spelarstatistik från Fotbolltransfers.com

Expressen: Nobbar nytt kontrakt – klar för engelsk klubb

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.