Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Winter 2018/19: Ring till England?

Rapporter idag om att Sebastian Ring skulle kunna vara på väg till England. Enligt NA och även den engelska lokalpressen är han av intresse för League 2-klubben Grimsby Town FC. Han skall i alla fall ha varit där tillsammans med sin agent.

Det låter väl rätt så märkligt, men kunde hans bror söka lyckan i Turkiet kan han kanske göra det i England. Han vet väl i alla fall att om han misslyckas kan han alltid komma tillbaka och får lön av och speltid i någon svensk klubb. Hemvändare är av någon oklar anledning oftast extra intressanta.

Grimsby spelar i den lägsta av de fyra engelska proffsdivisionerna. Såvitt jag vet är spelarna på den nivån i allmänhet inte heltidsproffs utan måste för att försörja sig även ha ett ”riktigt” arbete vid sidan av.

En komplicerande faktor är dessutom Storbritanniens utträde ur EU som förmodligen kommer att inträffa om lite drygt tre månader. Då upphör den fria rörligheten mellan EU och Storbrittannien att gälla. Vilken invandrarstatus han kommer att ha efter utträdet är väl på det hela taget fortfarande oklart, eftersom det inte finns något avtal än som reglerar detta.

NA (Betalvägg): Uppgifter: ÖSK-backen nära engelsk ligaklubb
GrimsbyLive: Who is Sebastian Ring? Grimsby Town linked with signing former Orebro SK defender

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.