Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Mittmedia på väg att säljas

Dagens hetaste ryktet idag kommer inte från spelarmarknaden utan från mediamarknaden. Mittmedia, som i sitt tidningsstall har bland annat NA, är på väg att säljas. Med en ekonomi som inte orkar med övergången från papper till digitalt verkar den enda lösningen att vara att sälja koncernen till någon som har mer muskler. En potentiell köpare tycks norska Polaris, där Schibsted är den största aktieägaren, vara.

Det här har ju inget direkt med ÖSK att göra, men eftersom NA är den huvudsakliga källan till information om och kring ÖSK så är givetvis ägarsituationen av intresse. Speciellt om det går dåligt och tidningen tvingas skära ner på bevakningen. Nu tror jag iofs. inte att NA tillhör koncernens svagare delar, men ändå. Måste man skära kommer man att skära överallt.

Enligt Resumé har koncernen ett eget kapital på 295 mkr, vilket kan verkar betryggande tills dess att man ser att den uppbokade goodwillen är 391 mkr. En goodwill som tydligen i huvudsak uppkom då de köpte Centertidningar av Centerpartiet. Inget större värde där alltså. Den dagen som revisorerna kräver en realistisk nedskrivning av goodwillen så är förmodligen även det egna kapitalet borta.

Resume: Mittmedia säljs – budstrid mellan Polaris och Bonnier
NA (Betalvägg): Uppgifter: Mittmedia säljs till norskt mediebolag
Utkik Media (blogg): MittMedia säljs till Polaris, VK och NWT

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.