Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Futsal: Söderdam avslutade med seger

ÖSK Söders damer avslutade seriespelet med en seger mot Rynninge, de senaste årens ”arvfiende” både ute och inne. Den målfattiga matchen vanns av Söder med siffrorna 2-1 efter en 1-0 ledning i halvtid.

Matchfakta:
12. 1-0 Olivia Puhls
24. 1-1 Någon från Rynninge
32. 2-1 Alexandra Laini Bovellan

Matchtrupp: Alma Stridh, Emma Pettersson, Alexandra Laini Bovellan, Viktoria Daniloff, Lova Händel (!), Jolin Rolandson, Isabelle Fredriksson, Anna Meijer (k), Olivia Puhls och den från Örebro Futsalklubb inlånade målvakten Kajsa Andersson.

Serien slutade därmed så här.

Till DM-slutspelet kvalificerar sig de två lagen som spelar regionalt, alltså Örebro Futsal och Sköllersta. Fyra lag från div 1: ÖSK Futsal, Rynninge, ÖSK Söder och Garphyttans IF. Slutligen två lag från div 2: Pånyttfödda Frövi och Skyllberg. Sköllersta 2/Yxhult får inte spela DM på grund av att de är ett andralag eller på grund av att de är ett sammanslaget lag eller kanske av båda anledningarna.

Spelordningen i DM-slutspelet brukar vara att högst seedade lag får möta lägst seedade lag osv. Detta inebär i så fall att ÖSK i DM-kvartsfinalen på nytt kommer att få möta Rynninge IK. Kvartsfinalerna spelas den 5 januari i Gamla Idrottshuset.

ÖSK Söder Dam: Hur gick det i sista matchen i serien?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.