Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Winter 2018/19: ÖSK saknar Ring

NA:s Fredrik Carlsson rapporterade idag, att Sebastian Ring inte har anslutit till lagets decemberträningar. Det har han i och för sig ingen ”skyldighet” att göra heller. Han tillhör de spelare som inte kan se fram emot någon decemberlön på grund av ett utgånget kontrakt. Hans avslutades alltså redan den sista november. Lite lurigt det där för en utomstående med kontrakt som antingen avslutas den 30.11 eller den 31.12. Trots flera försök har man från ÖSKs sida inte lyckats få kontakt med Ring som möjligen befinner sig på hemlig (semester)ort.

Att döma av den information som sipprat ut verkar det inte i första hand vara de ekonomiska villkoren som varit stötestenen i förhandlingarna utan Rings position i truppen. I år har han väl närmast varit spelaren som slängts in någonstans till vänster då någon annan saknats. På grund av att ÖSK nästan haft en mittbacksbrist sedan i somras blev det under hösten en hel del speltid till vänster i trebackslinjen.

Ring ville ha ett snack med Axel Kjäll efter säsongen och det har han också haft. Därvid verkar Axel Kjäll ha klargjort att man i första hand ser Ring som en mittback (om än med en väldigt bra passningsfot).

Delade han din bild av att han numera främst är en central försvarare?
– Det får han egentligen svara på själv men det var inget under det samtalet som inte talade för det. Han har ju möjlighet att spela på båda positionerna men jag tror också att det är viktigt att ge en indikation på var man i första hand ser honom,
säger Axel Kjäll till Fredrik Carlsson.

Efter det samtalet lär väl Ring ha förstått, att han förmodligen rasat ner något snäpp på prioriteringslistan. Lika lätt att få en plats i trebackslinjen lär det inte bli nästa år med en kurerad Brorsson och förmodligen ytterligare någon mittback på väg in i truppen. Och som wingback får han väl bara spela när Rogic och Granlund inte är tillgängliga.

Inget vidare framtidsutsikter för honom i ÖSK med andra ord. Med tanke på att ÖSK inte verkar att ge honom så hög status så var väl de erbjudna ekonomiska villkoren inte heller så värst bra.

Sedan är ju även frågan om han får tag på något vettigt på annat håll. Det blir kanske inte så lätt. För två år sedan då han senast förlängde kontraktet dröjde det tills en bit in i januari innan allt var överenskommet, påskrivet och klart.

Å andra sidan. Att han inte gör sig åtkomlig är kanske en indikation att han inte är så sugen på att fortsätta i ÖSK. Vore han det borde han väl visa upp sig då träningen börjar igen för att inte i onödan riskera att ÖSK värvar någon annan i stället.

NA: Sebastian Ring saknas på ÖSK-träningen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.