Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Winter 2018/19: ÖSK testar vänsterkantsspelare

Anton Kralj (Fotot från Gefle IFs webbplats)

ÖSK skriver idag, att de kommer att ha vänsterkantsspelaren Anton Kralj på träning med klubben under den kommande veckan. Kralj har klubbmässigt tillhört Malmö FF, men så fort han skrivit ett lärlingskontrakt med dem lånades han ut till Gefle IF i Superettan.

Hans kontrakt med MFF går ut vid årsskiftet och den skånska klubben verkar inte ha för avsikt att ta tillbaka honom. Att han i två omgångar lånades ut till Gefle kan väl tas som en indikation på att de inte är så intresserade. Möjligen för att han anses vara för kort. Eftersom Gefle åkte ur Superettan och nästa år spelar i div 1 Norra är en fortsättning hos dem knappast aktuell för Kralj.

Hos ÖSK har det under den här säsongen varit trångt till vänster med tre spelare Rogic, Ring och Granlund (fyra om man räknar med Omoh), som hållit till på vänsterkanten, om än med lite olika uppgifter. Varför en fjärde?

Enligt Magnus Sköldmark, som talat med NA om saken, ser man i dagsläget Sebastian Ring i första hand som en spelare för trebackslinjen. Ring har ännu inte förnyat sitt kontrakt med ÖSK och om ÖSK väljer att ta in Kralj blir det ännu trångare för Ring, som i första hand verkar vilja ha en plats på vilken han känner att han är förstahandsvalet.

Men det kan ju i och för sig vara så, att man hos ÖSK känner att Ring inte kommer att förlänga och att man därför börjat titta närmare på de alternativ som finns. Kralj kommer i och för sig att ha samma problem som Ring har haft den här säsongen – dessutom utan att ha en mittbacksplats som alternativ.

ÖSK: Anton Kralj provtränar med ÖSK
NA (Betalvägg): ÖSK testar landslagsmeriterad back från Malmö FF
Tipselit: Sveriges lille geni: ”Klokaste spelaren vi har”
Fotbollskanalen: MFF-lånets drömträff gav Gefle tre poäng (höjdpunktsvideo)

Anton Kralj: Spelarstatistik från Fotbolltransfers.com

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.