Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Futsal: Ingen bra dag för Söder

ÖSK Söder hade båda sina seniorlag i aktion på idag. Tyvärr blev det förluster för båda.

Söder Dam.
I Idrotthuset bjöds det på något så ovanligt som ett rent ÖSK-derby. ÖSK Söder mötte ÖSK Futsal. De senare ett lag som förra året hette Scandinavian FC Örebro och ännu tidigare Pars FC Örebro. I år tog ÖSK Futsal över dem efter det att de misslyckats med att värva ihop ett eget lag.

Jag var på plats och såg matchen (för en gångs skull). Det var ju en bra tid och en bra plats. Gamla Idrottshuset är dessutom väldigt åskådarvänligt.

Själva matchen var det väl inte så mycket att orda om. Det var chansfattigt i första halvlek och därför mållöst i halvtid. Scandinavian gjorde ett mål tidigt i andra som länge såg ut att bli matchens enda. Med några minuter kvar utjämnade dock Isabelle Fredriksson sedan hon kommit fri och snyggt flippat bollen över målvakten. Matchen såg ut att gå mot ett oavgjort resultat, när Scandinavian mycket turligt fick ett mål på en inspark från typ halva plan. Söder pressade hårt under den tid som återstod av matchen men utan resultat. Jag hade en känsla av att om den pressen kommit tidigare hade de nog kunnat vinna. Men det gjorde den inte. Ett inte helt rättvist resultat sett till hur det såg ut på planen, men målen är ju det enda som räknas.

ÖSK Söder Dam: Trist förlust mot ÖSK Futsal

Matchfakta.
Det finns ingen fullständig matchrapport än, men Jonas Ask twittrade följande målminuter.
24. 0-1
38. 1-1 Isabelle Fredriksson
40. 1-2

Matchtrupp: Olivia Puhls (mv), Alma Stridh, Emma Pettersson, Alexandra Laini Bovellan, Viktoria Daniloff, Maja Fagerholm, Jolin Rolandson, Isabelle Fredriksson, Anna Meijer (k), Jenny Börjesson och Antonia Jalkinger.

I Scandinavians lag spelade bland annat Matilda Önnegren och Sandra Hallin, båda tidigare ÖSK Söder-spelare.

En match återstår nu på den här sidan årsskiftet.

2018-12-16 15:10 Rynninge IK – Örebro SK Söder Norrbyhallen

Söder herr.
ÖSK Söders herrar har inte haft någon vidare futsalsäsong – resultatmässigt sett i alla fall. Mot topplaget IFK Kumla var laget av allt att döma chanslösa och förlorade med 5-1.

Matchfakta.
06. 1-0 Ludvig Öster
10. 2-0 Simon Danielsson
15. 3-0 Felix Möller
18. 3-1 Marcus Laini Bovellan
27. 4-1 Alexander Gustafsson
35. 5-1 Simon Danielsson
36. Varning Felix Möller

Matchtrupp: Mathias Fermby (mv), Anton Idmar, Marcus Laini Bovellan, Alexander Lienius, Jacob Fredriksson, Bahram Pazhman, Cristian Ignacio Seoane Arata, Zlatko Zindovic (k) och Mohammed Ari Ibrahim Ibrahim

En chans kvar att bättra på tabellplaceringen.

2018-12-15 17:15 Örebro SK Söder – Vivalla SK Tullängsskolan

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.