Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Ligacupen: Seger på Trängen

ÖSK U16 (som om några veckor kan kalla sig U17) hade målsättningen klar inför den avslutande Ligacupmatchen. Forward behövde besegras på deras hemmaplan för att säkra en plats i Ligacupens A-slutspel. Med den gångna säsongen i backspegeln såg den uppgiften väl inte ut som något oövervinneligt. Lagen hade mötts tre gånger tidigare i år och ÖSK vunnit alla tre.

Jämnt till sista kvarten.
Riktigt så lätt blev det dock inte. ÖSK fick jobba hårt för att få med sig den poängtrea som behövdes. Två gånger tog sig laget upp på slutspelsplats bara för att få se Forward kvittera. Det var först med en kvart kvar som ÖSK tog en ledning som Forward inte kunde utjämna. Ett ytterligare mål med någon minut kvar på det imaginära matchuret säkrade dessutom gruppsegern tack vare fler gjorda mål.

Tidig ledning.
Det började bra för ÖSKs del efter det att Mahmoud Madadi först slagit en trippelhörna från vänster för att sedan följa upp den med en fjärde från höger. Det blev fjärde gången gillt med en boll som hamnade i en klunga med spelare vid bortre. Sist på bollen innan de passerade mållinjen var nog Alfie Göransson.

Kvitterat.
Trots att det var ÖSK som var (eller i alla fall försökte vara det spelförande laget) var det ändå hemmalaget som skapade de vassaste målchanserna. Deras kvicke nia Daniel Kasemi kom fri mot ÖSK-målet flera gånger. Första gången avvärjde Samet Burgaj med en fotparad och vid nästa tillfälle (efter en ÖSK-hörna!) hann Oscar Windahl ikapp så att skottvinkeln försvann. Målet kom dock så småningom. Ett inspel tvärs igenom straffområdet togs av Emanuel Özer och skottet hittade in i ÖSK-målet ur rätt snäv vinkel. (Om det var en volley eller ”bara” en halvvolley vill jag låta vara osagt). Oavgjort i halvtid och det var nog ÖSK som borde ha varit mest nöjd med det resultatet med tanke på de chanser som Forward hade skapat.

Same, same.
Några minuter in i halvleken tar ÖSK på nytt ledningen. Den halvtidsinbytte Robin Damström slår ett inlägg mot bortre där Herman Ragnarsson är på plats för att fösa bollen i mål. Ledning igen, men bara för en minut, typ. Efter slarv i samband med igångsättande av spelet kunde BKF:s Abdul-Gani Abokor komma över bollen på fel ställe och har sedan inga problem med att rulla in den i mål.

Straff avgjorde.
ÖSK svarade med att öka pressen och för första gången i matchen dök de heta måltillfällena upp framför Forwards mål. Något som till slut gav resultat. En utsökt framspelning i djupet från Oscar Windahls känsliga vänsterfot friställde Herman Ragnarsson. Herman kom fri men blev nedgjord av Elis Forsberg i Forwards mål. Herman tog straffen själv och efter det att Forsberg valt att gå åt vänster placerade Herman bollen åt höger. (Det ser alltid så enkelt ut när målvakten går åt fel håll).

Ett fjärde mål gav serieseger.
Efter det tredje ledningsmålet gick ÖSKs intensitet ned en hel del och det blev lite nervöst med tanke på att hemmakillarna redan kvitterat två gången. Men den tredje kvitteringen lyckades de inte få till. I stället kunde Rasmus Gustavsson Engdahl ge ÖSK ytterligare ett mål i den näst sista matchminuten. Ett mål som dessutom innebar serieseger för ÖSK och om jag skall tro Lasse Andersson även en extra hemmamatch för ÖSK i ligacupslutspelet.

Sammantaget en inte helt övertygande insats från ÖSKs sida. Slarvigt spel i den första halvleken efter vad som möjligen kan ha varit underskattning av motståndarna. Betydligt bättre i andra efter Forwards andra kvittering. Mina plus går till den klassiskt mittbackskompromisslöse Theo Hessel i backlinjen, Alfie Göransson överglänste faktiskt landslagsmittbacken Niclas Bergmark på mittfältet och Herman Ragnarsson kan givetvis vara nöjd efter sina två må även om det nog blev offside lite väl många gånger.

Matchfakta:
09. 0-1 Alfie Göransson (Mahmoud Madadi, hörna)
38. 1-1 Emanuel Özer
52. 1-2 Herman Ragnarsson (Robin Damström)
53. 2-2 Abdul-Gani Abokor
71. Varning BKF Reddy Swami
76. Varning BKF Elis Forsberg
76. 2-3 Herman Ragnarsson (straff)
89. 2-4 Rasmus Gustavsson Engdahl (Robin Damström ?)

Laguppställning: Samet Burgaj – Alexander Bahar (66), Theodor Hessel, Sebastian Forsberg, Oscar Windahl – Jash Narshi (ht), Niclas Bergmark, Alfie Göransson, Mahmoud Madadi (55) – Rasmus Gustavsson Engdahl (ut ht, in 55), Herman Ragnarsson (83)
Avbytare: Rasmus Brolin (mv), Filip Lundqvist (ht), Robin Damström (ht), Martin Meehan (66), Vincy Emmanueli Eta-Hugues (83), William Kuyumcu och Jesper Nyström.
Anm. Oklart om William och Jesper verkligen var med på bänken. De borde väl ha blivit inbytta i så fall.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.