Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Topp 10-listor från Allsvenskans Stora Pris

SEF har på sin webbplats Allsvenska.se lagt ut resultaten från omröstningen om Allsvenskans bästa… i form av topp 10-listor över de som fått flest röster (eller om det var poäng som delades ut). Röstberättigade var de 16 allsvenska lagens lagkaptener och deras tränare från fotbollssidan samt 32 utvalda journalister och ”experter”. Eftersom det var CMore som stod för arrangemanget var det väl en viss slagsida bland journalister och experter mot Bonnier-sfären, där ju C More (än så länge) hör hemma.

För ÖSks del blev utfallet ytterst beskedligt. I de två kategorier där antalet kandidater var begränsat (målvakter och tränare) röstades en ÖSKare in på en låg placering. Noterbart är väl framför allt att Nahir Besara varken anses vara en av allsvenskans bästa anfallare eller mittfältare. Kanske för att ingen egentligen vet om han är det ena eller andra.

Rent allmänt kan man väl tycka att klassindelningen skulle kunna förbättras till nästa år. Nu använder man sig av den traditionella lagdelsindelningen försvarare, mittfältare och anfallare, vilket bland annat leder till att det är så gott som enbart centralt placerade spelare som får poängen. För ytterbackar och kantspringare finns det lite plats i det här systemet. Eller så finns det helt enkelt inga som är tillräckligt bra.

ÖSKare på listorna.
Oscar Jansson placerar sig som åtta med 28 poäng instucken mellan Aly Keita 31 och 9. Andreas Isaksson 23.
Axel Kjäll tar även han en åttonde plats med 6 poäng inplacerad mellan Kim Bergstrand med 17 och nian Graham Potter som fick 5.

Alla listorna finns hos Allsvenska.se: Topp 10-listor från Allsvenskans Stora Pris

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.