Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Winter 2018/19: Kjäll om truppbygget

Erik Wärlegård hade Axel Kjäll som intervjuoffer i dagens avsnitt av studioprogrammet Sportklubben. Fyrtiosex högintressanta minuter kring ÖSKs dåtid, nutid och framtid. Beträffande arbetet med nästa års A-trupp noterade jag följande.

Konkurrens i backlinjen.
ÖSK vill ha ytterligare en spelare till sin backlinje. Idag finns det redan fyra (Almebäck, Lorentzson. Fabio och Brorsson). Valet står mellan två vars kontrakt gått ut (Ring och Tranberg) samt dessutom en eller rent av två spelare som kan komma in utifrån. Att man i det här läget för diskussioner med spelare som idag inte har någon anknytning till klubben kan väl inte tas som annat än ett tecken på att Viktor Tranberg egentligen inte ses som ett alternativ.

Frågan är väl närmast om man släpper Sebastian Ring om man skulle nå en överenskommelse med någon av de externa eller om man bara har dessa i bakfickan ifall man inte kommer någon vart med en förlängning med Sebastian Ring. Nu kan ju Ring även spela högre upp längs kanten så för hans del är det inte helt kört även om man hämtar in en mittback utifrån.

En anfallare söks.
ÖSK vill få in ytterligare en anfallare. Diskussioner förs med Kennedy Igboananike, men även med spelare utifrån. Frågan är om man är villig att avvakta tills man eventuellt kommit överens med Kennedy om en fortsättning eller om man tar in en ny anfallare om bitarna faller på plats.

Kennedy har ju vid upprepade tillfällen låtit förstå att han egentligen helst av allt vill utomlands igen, så han har ingen anledning att forcera diskussionerna med ÖSK. Jag tror att ÖSK ger upp det spåret och tar in någon annan.

Kåhed och Walldén får lämna.
Oliver Kåhed och Viktor Walldén har förekommit i periferin till A-truppen. De har tränat med ÖSK och spelat U21-matcher samt matcher med IFK Kumla. Oliver har även suttit på den allsvenska bänken vid några tillfällen. Så värst nära att bli inbytt tror jag inte att han har varit. Nu verkar det dock vara så att deras tid hos ÖSK är över.

Akademispelare till A-truppen.
Axel tror att en eller rent av två akademispelare kommer att tas upp till A-truppen. Vem eller vilka ville han dock inte gå in på. Så pass mycket är dock klart att det inte blir någon av de 99:or som nu lämnar akademiverksamheten.

De spelare som tas upp till A-truppen skall fortsätta med spel i U19-serien. Årets experiment med spel i IFK Kumla var kanske inte så lyckat. Det kan nog bli besvärligt med spelare som skall tjänstgöra på två olika ställen mer eller mindre samtidigt.

ÖSK: Sportklubben med Axel Kjäll

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.