Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Ligacupen: Oavgjort för U17 i Degerfors

ÖSK U17 har satt sig själva i ett besvärligt läge efter ett oavgjort resultat i kvällens match i Ligacupen. Jag tyckte på förhand att det hela såg rätt givet ut. ÖSK hade kallat en stark trupp och Degerfors U16 var inte något bra lag i den regionala serien tidigare i år.

Men något har uppenbarligen förändrats – kanske en påfyllning med talanger från fotbollsgymnasiet i Degerfors. I alla fall besegrade Degerfors i den första omgången BK Forward med 5-1 och i kvällens match på Stora Valla blev resultatet 2-2.

Några närmare detaljer kring matchen har jag inte. Förbundets resultatsida är helt blank så när som slutresultatet.

Matchtrupp: Joel Andersson Segerlind, Alexander Bahar, Niclas Bergmark (k), Rasmus Brolin (mv), Samet Burgaj (mv), William Eriksson, Sebastian Forsberg, Rasmus Gustavsson Engdahl, Alfie Göransson, Theodor Hessel, Mahmoud Madadi, Martin Meehan, Jash Narshi, Jesper Nyström, Herman Ragnarsson och Oscar Windahl.


Den här serien kommer alltså att avgöras i den sista omgången. Degerfors möter Karlstad BK som ÖSK slog med 5-2. Medan ÖSK har en tuff uppgift i form av ett stadsderby mot BK Forward. Dessutom spelar Degerfors sin match en vecka efter ÖSK och kan alltså spela på ÖSKs resultat.

Får båda lagen gäller att det är bara seger som räknas. ÖSK som har en målskillnad som är ett mål sämre än Degerfors måste göra många mål (och släppa in få) då de möter Forward. Sedan får de hoppas att Degerfors på något sätt får grus i sitt maskineri då de möter KBK.

Nu brukar väl i och för sig lagen med 7 poäng ta sig vidare till A-grupperna. Speciellt om de har en bra målskillnad. Men det gäller som sagt att först av allt att göra en riktigt bra match mot BK Forward.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.