Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U16: Allt i egna händer (nästan)

Den första omgångens två segrare möttes i eftermiddag på Behrn Arena i någon som med lite god vilja skulle kunna kallas seriefinal. Något avgörande blev det dock aldrig eftersom lagen skiljdes med ett oavgjort resultat. Frågan är vilket av lagen som var mest nöjda/missnöjda över det resultatet. IFK Lidingö som tappade en ledning två gånger om eller ÖSK som var det något bättre laget, men som hade förtvivlat svårt att få till skarpa lägen framför motståndarmålet.

Jag tror nog att det trots allt var ÖSK som var mest nöjda. Dels för att de två gånger om utjämnade en motståndarledning, dels för att de fortfarande har allt i egna händer inför den avslutande omgången i kvalgruppen.

Efter en chansfattig och mållös första halvlek tog gästerna ledningen tidigt i den andra på en andraboll efter en hörna. En motståndare lyrade in en boll mot ÖSKs straffområde och skottet hittade in i närheten av det ena krysset. Tio minuter senare utjämnade Robin Damström till 1-1. Just inbytte Jesper Pettersson rundade sin back på utsidan och hittade sin lagkamrat med en klassisk snett inåt-bakåt-passning. Robin tog sitt avslut direkt och satte bollen distinkt i mål.

Efter kvitteringen gick båda lagen för seger och det var Lidingö som med en kvart kvar såg ut att ta den segern. Ett stramt långskott en bra bit utanför straffområdesgränsen gick in vid ena stolproten. Ingen press på bollhållaren gjorde att skytten fick god tid på sig att sikta och skjuta.

Men ÖSK kunde som sagt utjämna en gång till. Det blev nästan en kopia på det första målet om än från den andra kanten. Inbytte William Kuyumcu, tillbaka i spel igen efter en längre frånvaro på grund av benhinneinflammation, slog passningen och den likaledes inbytte Imran Tahiri tog avslutet. Bra coachning av tränarna som fick passnings- och målpoäng på tre av sina inbytta spelare.

Jag såg det här laget spela några gånger i somras och då tyckte jag att det såg rätt valpigt och pojklagsmässigt ut. (Kanske inte så konstigt eftersom det är ett pojklag, men ändå). Nu har laget bytt trånga Ekängs IP mot vidderna på Behrn Arena och spelet ser betydligt bättre ut. Bitvis var spelet riktigt bra även om det fortfarande saknas en hel del skärpa i motståndarnas straffområde. Extra plus i ÖSK för Alfie Göransson och Mahmoud Madadi på mittfältet, Gabriel Rasimovic i backlinjen samt målgöraren Robin Damström. Plus till de övriga – det var ingen som föll ur ramen.

ÖSK har inför den sista omgången skaffat sig ett utmärkt utgångsläge. De leder serien före Lidingö på fler gjorda mål (men med samma målskillnad). Den sista matchen spelas mot det på papperet sämsta laget i serien, även om man inte skall underskatta vad matchens derbykaraktär har för betydelse. Karlslund brukar ofta höja sig några snäpp då de möter ÖSK i de här åldersklasserna. Men matchen spelas på Behrn Arena, vilket bör innebära en fördel för ÖSKarna.

Lidingö möter Hammarby som verkligen inte övertygat i den här serien. Idag besegrade de visserligen Karlslund med 3-1, men deras mål kom först efter det att Karlslund fått sin målvakt utvisad redan i den 26:e minuten.

Lidingö spelar några dagar efter ÖSK och kan alltså spela på resultatet. Vilket dock inte alltid är det lättaste. Om de trots allt skulle lyckas ta sig förbi i den sista omgången bör ÖSK dock ha en rätt bra möjlighet (vid vinst mot Karlslund) att ta sig till en av A-grupperna som en av de bättre tvåorna. Sju poäng och en bra målskillnad brukar räck för att få vara med i A-gruppspelet.

Matchfakta:
21. Varning Lidingö Sixten Karlsson
54. 0-1 Sixten Karlsson
56. Varning Alfie Göransson
62. Spelarbyte Adam Burman och Alexander Lindgren ut, Jesper Pettersson och Imran Tahiri in.
63. 1-1 Robin Damström (Jesper Pettersson)
73. Spelarbyte Adis Fisic ut, Robin Hadad in
73. Spelarbyte Emanuel Hannasson ut, William Kuyumcu in
75. 1-2
75. Varning Mahmoud Madadi
81. 2-2 Imran Tahiri (William Kuyumcu)
88. Spelarbyte Alfie Göransson ut (kramp), Adis Fisic in
90. Spelarbyte Filip Lundqvist ut, Charlie Ring in

Laguppställning: Emil Blomberg – Emanuel Hannason (73), Gabriel Rasimovic (-04), Christian Kaya (-04), Adam Burman (62) – Alexander Lindgren (62), Alfie Göransson (k), Filip Lundqvist (90), Mahmoud Madadi – Adi Fisic (73), Robin Damström
Ersättare: Theo Eriksson (mv, -04), Imran Tahiri (-04, 62), Jesper Pettersson (62) , Robin Hadad (-05, 73), William Kuyumcu (73), Charlie Ring (90) och Linus Larsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.