Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Ligacupen inleds för U19 och U16

Knappt är seriespelet avklarat för akademilagen förrän det är dags att ta sig an nästa års första uppgift. Kvalet som bestämmer gruppindelningen efter nyår skall avgöras under november månad. Av ÖSKs tre akademitrupper spelar den äldsta (U19) och den yngsta (U16) sina första matcher redan i morgon (söndag).

U19.
ÖSK har en bortmatch mot Åtvidaberg – ett lag som ÖSK normalt skall kunna besegra. Men just i den här kvalturneringen är situationen oklar. Detta på grund av att lagen har tillåtelse att använda sig av upp till fyra överåriga spelare (-99:or alltså). Hur lagen väljer att göra i det avseendet kan får stor betydelse. ÖSK brukar normalt inte använda sig av den här möjligheten även om det har förekommit att en eller annan överårig kommit med i någon match.

Dessutom är jag osäker på hur spelstyrkan kommer att vara för U19-truppen det kommande året. De kan nog få det jobbigt om det inte kommer in nya spelare till truppen.

Tillägg: Matchtrupp (prel. från ÖLFF): Simon Gustafsson (mv), Dennis Koss, Samuel Nielsen, Nadir Ayeva, Jonathan Rasch, Adam Bark, Ryad Iskhadzhiev, Jonathan Aronsson (-99), Carl Henning, Manne Ljunghaga, Martin Trinh, Gustav Leijon (mv), Edvin Cimirotic, Lukas Julher, Anton Ingves, Odilon Sangwa, John Kakraba (-99) och Lucas Parkedal Stenfelt.


U16.
De yngsta akademispelarna har just tagit steget över från ÖSK Ungdom till ÖSK Fotboll. En helt nytt gäng alltså som skall infogas i akademiverksamheten. En del av dem har väl varit med någon gång och känt sig för i någon enstaka match i årets U16-serie. Dessutom har deras lagkapten Alfie Göransson förekommit i både U17- och U19-matcher.

Till matchen mot Hammarby har följande trupp tagits ut: Emil Blomberg (mv), Theo Eriksson (mv?), Filip Lundqvist, Elias Wäcklén, Christian Kaya, Emanuel Hannason, Jesper Pettersson, Alfie Göransson, Alexander Lindgren, Mahmoud Madadi, Adi Fisic, Robin Damström, Edvin Carlsson, Adam Burman, Adam Jordhammar och Gabriel Wilander.

Så gott som enbart nya namn för mig som bara sett det här laget spela vid något enstaka tillfälle. Av de här spelarna tror jag att Theo Eriksson är ny från Sturehov medan Elias Wäcklén kommer från IFK Askersund och Christian Kaya från Örebro Syrianska.

Att möta Hammarby blir inte någon lätt uppgift. Hammarby har under senare år utvecklat sin ungdomsfotboll och blev för några veckor sedan svenska mästare i både klass U19 och U16.

Tillägg: ÖSK-seger med 4-1. Den såg jag aldrig komma, måste jag erkänna. Plötsligt ett bra läge för ÖSK som spelar båda de återstående matcherna på behrn Arena.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.